На сайта за обществени консултации на Министерския съвет е публикуван

...
На сайта за обществени консултации на Министерския съвет е публикуван
Коментари Харесай

Министерството на иновациите и растежа ще пълни 403 щатни бройки

На уеб страницата за публични съвещания на Министерския съвет е оповестен за разискване Устройственият устав на Министерството на нововъведенията и растежа. Мнения и мнения се събират от през вчерашния ден (18-и януари) и всеки, който има предпочитание, ще може да даде мнението си до 1-ви февруари.

От оферти Устройствен правилника излиза наяве, че новото ведомство на министър Даниел Лорер, който си слага амбициозната задача икономическият ни напредък да стане 5% и ще ръководи над 6 милиарда лв. от Европейския съюз, ще открие 403 щатни бройки.

Освен обичайните четири дирекции в по този начин наречената обща администрация, ще има и четири профилирани администрации.

Персоналът в организационните структури и административните звена - общо 403 щатни бройки - ще е разпределен по следния метод:

Политически кабинет – 9 души, от които двама заместник-министри, един шеф на политическия кабинет, един парламентарен секретар, един шеф на дирекция „ Връзки с обществеността и протокол “ и четирима съветници, експертни и механически сътрудници.

Ще има един основен секретар, един чиновник, отговарящ за сигурността на информацията, един финансов инспектор. Ще бъдат открити и шест щатни бройки в дирекция „ Вътрешен одит “ и пет щатни бройки в инспектората.

В по този начин наречената Обща администрация, която обгръща четири от осемте дирекции, ще бъдат открити общо 48 щатни бройки:

Това са 7 бройки в дирекция „ Връзки с обществеността и протокол “; 11 бройки в „ Административно и осведомително обслужване " ; 16 бройки в дирекция „ Правна " ; 14 бройки в дирекция „ Финанси и ръководство на собствеността “.

В другите четири дирекции - част от профилираната администрация, ще бъдат разкрити 332 щатни бройки.

В дирекция „ Политики и разбори " – 12 души, в дирекция „ Инструменти за стопански напредък “ – 13 души, в дирекция „ Насърчителни ограничения и планове " – 25 души и в Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност " – 282-ма души, от които 96 души ще са сътрудници по ръководство на европейски планове и стратегии, а 45 души ще са чиновници в териториалните звена, за които е заложено да бъдат до 12 в регионалните градове на страната.

Оттук към този момент може да се сметне, че не във всеки регионален град (общо 27) ще има териториално звено на Главната дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР