На сайта на Агенция по заетостта специално е създаден бутон,

...
На сайта на Агенция по заетостта специално е създаден бутон,
Коментари Харесай

Мобилни екипи на Бюрото по труда във Варна помагат на украинските бежанци да си намерят работа

На уеб страницата на Агенция по заетостта особено е основан бутон, който дава бърз и елементарен достъп до раздел " Възможности за работа на украински жители ", където се разгласява навреме и информация за всички услуги, които Агенция по заетостта дава на украинските жители.

Специално основани за задачата мобилни екипи от ДБТ в област Варна посещават и съветват украински жители, настанени в разнообразни обекти в региона.

Украинските жители се срещат с активността на Агенцията по заетостта като публичен медиатор на пазара на труда. Голяма част от тях обаче към момента се ориентират в избора си на статут за престояване.

Екипите на ДБТ дават поредност от осведомителни материали на съветски и украински език – за запознаване със статута на краткотрайна протекция, за достъпа до пазара на труда в България и услугите на Агенцията по заетостта, за изискванията на живот и труд в България, за разнообразни обществени услуги и други потребни източници на информация. Предоставя се и QR код за попълване на електронния формуляр за изследване настройките на украинските жители за започване на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР