На съвета Правосъдие и вътрешни работи“ взе участие министър Атанас

...
На съвета Правосъдие и вътрешни работи“ взе участие министър Атанас
Коментари Харесай

Министър Славов: Работим за включване на престъплението „агресия“ в Наказателния кодекс

На съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ взе присъединяване министър Атанас Славов. Той се организира в Люксембург, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.
В частта „ Правосъдие “ министрите разискаха законодателната самодейност за инструкция по отношение на производството по неплатежоспособност, като акцентът беше уредбата на отменителните искове. Министър Славов уточни в изявлението си, че по-подходящ е методът, даващ повече еластичност на националните законодателства, което се оказа и мнението на преобладаващата част на държавите-членки. В същото време налице е потребност от хармонизация за развиване на свободното придвижване на капитали и за стабилно развиване на комерсиалните връзки в Съюза.
Актуалното положение на нападателната война на Русия против Украйна: битка против безнаказаността, беше идната точка от дневния ред на Съвета. Държавите-членки още веднъж показаха ясната си позиция за следствие, определяне и наказване на всяко закононарушение на територията на украинската страна. Министър Славов съобщи, че актуалното държавно управление на България ясно отстоява позицията си за оказване на помощ на Украйна – военна, само че и правна. Министърът акцентира, че в Министерството на правораздаването е образувана работна група за промени в Наказателния кодекс, с които да се уреди закононарушението „ експанзия “, а Националният институт на правораздаването образова украински магистрати.
Част от дневния ред беше и съдействието с страните от Латинска Америка, както и изводи по отношение на цифровото овластяване и главните права.
По време на работния обяд министърът показа напредъка на България по конституционните промени, признатия нов антикорупционен закон, както и останалите начинания на държавното управление.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР