На Samsung Electronics и SK Hynix ще бъде разрешено да

...
На Samsung Electronics и SK Hynix ще бъде разрешено да
Коментари Харесай

Южнокорейските фирми получават неограничено освобождаване от САЩ за доставки на чипове за Китай

На Samsung Electronics и SK Hynix ще бъде позволено да доставят съоръжение за чипове от Съединени американски щати на техните заводи в Китай за неопределен срок без обособени утвърждения от Съединени американски щати, заяви президентският офис на Южна Корея и фирмите в понеделник.

Очакваше се Съединените щати да разширят освобождението, предоставено на южнокорейските производители на чипове във връзка с условието за лицензи за внасяне на американско съоръжение за чипове в Китай.

„ Несигурностите по отношение на интервенциите и вложенията на южнокорейските полупроводникови компании в Китай бяха доста облекчени; те ще могат умерено да търсят дълготрайни световни тактики за ръководство “, сподели Чой Санг-мок, старши президентски секретар по икономическите въпроси.

Съединените щати към този момент са уведомили Samsung и SK Hynix за решението, което демонстрира, че то е в действие, сподели Чой.

Министерството на търговията на Съединени американски щати актуализира листата си с „ валидирани крайни консуматори “, акцентирайки кои субекти могат да получават експорт на коя технология, с цел да разреши на Samsung и SK Hynix да продължат да доставят избрани принадлежности за произвеждане на чипове в Съединени американски щати на техните заводи в Китай, споделиха от президентския офис.

Веднъж включен в листата, няма потребност да получавате позволение за обособени случаи на експорт.

Samsung и SK Hynix, най-големите и втори по величина производители на чипове за памет в света, са вложили милиарди долари в своите уреди за произвеждане на чипове в Китай и приветстват този ход.

„ Чрез тясна съгласуваност със съответните държавни управления несигурностите, свързани с работата на нашите индустриални линии за полупроводници в Китай, бяха доста отстранени “, се споделя в изказване на Samsung.

SK Hynix сподели: „ Ние приветстваме решението на държавното управление на Съединени американски щати да разшири освобождението във връзка с наредбите за надзор на износа. Вярваме, че решението ще способства за стабилизирането на световната верига за доставки на полупроводници. “

Samsung Electronics създава към 40% от своите NAND флаш чипове в своя цех в Сиан, до момента в който SK Hynix създава към 40% от своите DRAM чипове в Уси и 20% от своите NAND флаш чипове в Далиан.

Компаниите дружно направляваха близо 70% от световния пазар на DRAM и 50% от пазара на NAND флаш към края на юни, демонстрират данни на TrendForce.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР