На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

39-годишен, причинил смъртта на пешеходец, на съд

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 39-годишният Виктор Г., предизвикал по несъобразителност гибелта на пешеходец, откакто нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Tова оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Той ще дава отговор за осъществено закононарушение по член 343, алинея 1, писмен знак „ в “, по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестява ФОКУС.

На 24 юни 2016 година Виктор Г. се движел с автомобила си в междинната пътна лента. Крайната дясна била затворена за ремонт, сигнализиран с ограничаващи табели. Приближавайки кръстовището на бул. „ Трети март “ с бул. „ Януш Хунияди “, на пешеходна пътека пресичал потърпевшият пешеходец Л.Й., макар забранителния червен сигнал на светофара за пешеходци.

На метри преди конфликта сред потърпевшия и автомобила, лидерът на колата направил опит да спре, само че все пак блъснал с предната част на колата си 77-годишния пешеходец.
Пострадалият мъж бил отведен в болничното заведение с тежка черепно-мозъчна контузия, където умрял по-късно. Заключението на съдебномедицинската експертиза сочи като причина за гибелта двустранна бронхопневмония, развила се вследствие на залежаването при лекуването на черепно-мозъчната контузия и контузията в региона на таза.
Делото против Виктор Г. е планувано за разглеждане на 27 юли 2017 година във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от 2 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР