На събитието Snapdragon Summit, Qualcomm представи не само своя водещ

...
На събитието Snapdragon Summit, Qualcomm представи не само своя водещ
Коментари Харесай

Qualcomm представи Snapdragon Seamless – технология, която ще свързва различните устройства по-добре

На събитието Snapdragon Summit, Qualcomm показа освен своя водещ мобилен процесор Snapdragon 8 Gen 3, само че и технологията Snapdragon Seamless, предопределена за основаване на единна екосистема от разнообразни типове устройства.

Идеята на Snapdragon Seamless е елементарна: да разреши на устройства от разнообразни операционни системи да се откриват, свързват и взаимодействат между тях по безпроблемен метод, като че ли постоянно са били предопределени за това. Това включва смарт телефони с Android, лични компютри с Windows и други устройства с чипове на Snapdragon, като безжични слушалки, смарт часовници и смарт очила. Клавиатурите ще могат да работят свободно с разнообразни типове устройства, а безжичните слушалки да превключват сред източниците на тон, има опция и за опростено шерване на файлове сред смарт телефони и лични компютри.

Производителят даде и различен образец. Когато спортувате, смарт телефонът записва упражненията по време на тренировката, умният часовник регистрира основни индикатори като сърдечен темп или брой направени крачки – и цялата тази информация се предава на умните очила, което разрешава на потребителите да наблюдават данните от тренировката си в действително време, без да е належащо да се разсейват със смарт телефона или часовника си.

„ Snapdragon Seamless фундаментално отстранява бариерите сред производителите на автентично съоръжение, устройствата и операционните системи. Това е единственото междуустройствено решение, което в действителност слага потребителя преди всичко. “

казва Дино Бекис, вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на решения за носими устройства в Qualcomm.

Оперативната съгласуемост на устройствата нормално е лесна за осъществяване в границите на една екосистема, да вземем за пример в случай че имате смарт телефон и смарт часовник на Samsung или Apple, само че при устройства на разнообразни производители задачата е сложна, даже в случай че всички те работят с Android. Идеята на Snapdragon Seamless е да се отстрани това блокиране сред марки и операционни системи. Qualcomm възнамерява да внедри поддръжка на решението в чиповете Snapdragon за смарт телефони, носими устройства, лични компютри, коли и други системи. Компанията чака приемането на Snapdragon Seamless от другите компании да стартира по-късно през тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР