На руските и беларуски тенисисти ще бъде разрешено да участват

...
На руските и беларуски тенисисти ще бъде разрешено да участват
Коментари Харесай

Тенисистите от Русия и Беларус ще участват на олимпийските игри в Париж 2024 с неутрален статут

На съветските и беларуски тенисисти ще бъде позволено да вземат участие на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж с безпристрастен статут, потвърдиха от Международната федерация по тенис (ИТФ).

От централата оповестиха, че на представителите от двете страни ще бъде разрешено да играят като " самостоятелни и неутрални ", в случай че дават отговор на условията за асортимент, както и на наредбите на Международния олимпийски комитет (МОК).

" Решението на ИТФ е в сходство с болшинството от интернационалните федерации във връзка с самостоятелните надпревари и спортистите, участващи в Игрите в Париж през 2024 година ", се споделя в изказване на управлението на международния тенис.

На спортистите от Русия и Беларус беше неразрешено да се състезават на интернационална сцена след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година, напомня Българска телеграфна агенция. 

През март предходната година обаче МОК издаде набор от рекомендации към интернационалните спортни федерации да разрешат на спортистите от тези страни да се завърнат. Неутралните състезатели ще се състезават без флагове и химни. Спортистите, които интензивно поддържат войната в Украйна, не дават отговор на условията, нито пък тези, които са наети като съветски или беларуски военни.

Тенисистите от двете страни към този момент вземат участие в шампионатите на АТП И УТА като неутрални.

Световният номер 4 Даниил Медведев сподели, че чака с неспокойствие идните Олимпийските игри в Париж и ще следва разпоредбите като безпристрастен състезател. Говорейки преди началото на шампионата Индиън Уелс в петък, руснакът добави, че е разчувствуван за олимпиадата след позитивните страсти в Токио преди три години, когато стигна до четвъртфиналите на сингъл.

" Ако мога, ще бъда там. Ще играя на сингъл и на двойки. Когато бях в Токио беше необикновено преживяване. Това е може би един от най-хубавите мемоари в спортната ми кариера, от който бях сюрпризиран, тъй като в тениса сме склонни да мислим, че шампионатите от Големия шлем са по-важни. Относно неутралния байрак, ще последвам разпоредбите. Ако е под безпристрастен байрак, ще играя под безпристрастен байрак и ще се опитам да играя там, да покажа добър тенис и да печеля, сигурно ", разяснява Медведев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР