На руските държавни медии е било забранено да споменават Роман

...
На руските държавни медии е било забранено да споменават Роман
Коментари Харесай

Путин забрани споменаването на Роман Абрамович в прокремълските медии?

На съветските държавни медии е било неразрешено да загатват Роман Абрамович в репортажите си за мирните договаряния в Украйна, оповестява „ Дейли Мейл “.

Изключването на 55-годишния притежател на " Челси " от репортажите на малките екрани и осведомителните организации идва, откакто при започване на март милиардерът беше " токсичен " с хипотетично бойно химическо вещество в Киев, което го накара да се опасява за живота си.

Медийната възбрана за Абрамович, който от години е считан за обвързван с 69-годишния Владимир Путин и е глобен от Англия и Европейски Съюз поради войната, беше разкрита от водещата съветска опозиционна политичка Ксения Собчак, която е и изтъкнат публицист.

" На прокремълските медии беше неразрешено да загатват ролята на предприемача Роман Абрамович в договарянията сред Русия и Украйна. Тази информация беше доказана пред нашата редакция при изискване за анонимност от представители на Москва-24, ТАСС и различен огромен проправителствен телеграмен канал ", се споделя в канала на Собчак в Телеграм, предава БНР.

Един от източниците съобщи, че на 30 март от управляващите е пристигнала следната заповед: " Вече не загатваме, че Абрамович взе участие в договарянията. "

Абрамович, чиито баба и дядо по майчина линия са от Киев, участваше във вчерашните договаряния в Истанбул за преустановяване на войната. В западните отчети Абрамович беше показан като основна фигура в договарянията, като човек, който е кадърен да гради мостове, въпреки да съществува съмнение, че се е стремял да резервира положението си, наранено от глобите.

Украинският президент Володимир Зеленски помоли Съединени американски щати да не го глобяват поради посредническата му роля.

Експертите настояват, че Абрамович е нападнат с бойното отровно вещество от Първата международна война хлорпикрин или ниска доза " Новичок ". Собственикът на " Челси " се нуждаеше от болнично лекуване в Истанбул, откакто отлетя за Турция от договарянията в Украйна.

Разследващият публицист Христо Грозев, който управлява изследването на шокиращия случай, съобщи, че екип от специалисти е постигнал единодушие, че най-вероятно при офанзивата е употребен бойният химикал хлорпикрин. Впоследствие стана ясно, че милиардерът се е почувствал толкоз зле, че е попитал преглеждащия го академик: " Умираме ли? ", заяви " Ню Йорк Таймс ".

В изявлението Грозев приказва на съветски език, с цел да опише пред канала Popular Politics в YouTube: " Всички специалисти споделиха, че това не е съвпадане, не е хранително отравяне, не е алергия. Единственият минус на хипотезата за хлорпикрин, е че нормално той излъчва много мощна миризма, което значи, че е много мъчно да се даде, без да бъде видян. Но тогава един от експертите сподели, че има разработки на този сътрудник без миризма. Другите догатки включваха даже ниска доза „ Новичок “, която съгласно един в действителност способен специалист би могла да докара до тези признаци “.

Една от версиите за хипотетичното отравяне е, че хардлайнерите, близки до Владимир Путин, са желали да нарушат мирните ходове и да удължат войната.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи: " Това е част от осведомителната суматоха, част от осведомителния бойкот, осведомителната война. Тези известия за отравяне не са правилни... належащо е мощно да се филтрира потокът от информация ".

Руският политически анализатор Константин Калачев изрече необикновеното съмнение, че отравянето може да е било опит на Абрамович да завоюва благосклонности във Англия, където ползите му са наранени от наказания.

" Абрамович е еластичен, рационален и, несъмнено, остроумен човек ", сподели той. " Дори показах мнение, че той самичък е инсценирал неотдавнашното хипотетично отравяне в Киев “.

Преговарящите, които са имали здравословни проблеми, съгласно известията са яли единствено шоколад и са пили вода.

`Това може да е някой в Кремъл, който счита, че Абрамович ги е предал, като се е опитал да реализира мир “, е представен един от източниците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР