На руски се казва с една дума - заградотряди. Съкращението

...
На руски се казва с една дума - заградотряди. Съкращението
Коментари Харесай

Заградителни отряди. Това са твоите хора, които ще те застрелят

На съветски се споделя с една дума - " заградотряди ". Съкращението е от " заградителни отряди ". Това са хора от твоята лична войска, които ще те гръмнат, в случай че тръгнеш да отстъпваш на фронта. Ето къде ги има през днешния ден.

Руските пандизчии, които бяха мобилизирани за фронта в Украйна, сега са сред чука и наковалнята - пред тях е украинската войска, а зад тях - заградителните отряди.

Ако настъпват към украинските позиции, ще ги убие врагът, а в случай че спрат или решат да избягат, ще ги гръмнат хора от личната им войска.

За да е несъмнено, че стрелбата ще стане факт, има и втора линия на заградителните отряди - тези, които ще убият своите сътрудници от първата линия, в случай че тези откажат да стрелят.

Разказите стигат до нас посредством съветски правозащитници и украински офицери. Засега те не могат да се потвърдят без значение.

Това, че в съветската войска, нахлула в Украйна, работят заградителни отряди, е вест още от месец Тогава тези функционалности се изпълняваха от бойците на чеченския водач Рамзан Кадиров . Историята потъна измежду новините от неотдавна формирания фронт в Европа. Сега тя се връща назад с други герои и в други условия.
Бахмут, Украйна, октомври 2022
Град Бахмут е единственото място на фронта, в което съветската войска е в нахлуване, а не в защита. Така е от няколко седмици. Там Русия хвърля най-вече сили, губи бойци, само че не се отхвърля.

Причината за тази упоритост е в това, че Бахмут е " врата " към Славянск - градът, до който се намира водосборният басейн на цялата Донецка област. Ако Славянск е в украински ръце, съветските сили в Донецка област няма по какъв начин да изкарат зимата, споделя украинският боен специалист.

Според украинските управляващи съветският президент Владимир Путин е заповядал Бахмут да бъде високомерен до края на октомври дружно с цялата останала част на Донецка област. Той беше издавал сходни заповеди и през май, юли и септември, само че Русия и до момента продължава да управлява единствено част от региона.
" По една рота дневно "
В момента Русия нападна Бахмут от север посредством чеченския полк " Ахмад ", а от изток - посредством пандизчиите, включени в частната съветска войска " Вагнер ", споделя съветникът на украинската президентска администрация. Според него пейзажът е по-зле от гледките, познати от Първата международна война - няма здрава сграда, земята е изорана от снаряди.

Той разказва пандизчиите като необучени и неподготвени за същински фронт, убивани още сега, в който се появят за пръв път на бойното поле.

" При най-най-най минималистични оценки в региона на Бахмут ние убиваме по една [руска] рота дневно ", споделя той. " Убиваме петдесет души, само че незабавно ни изпращат още петдесет. Продължават по най-тъпия метод да прииждат върху телата на убитите си приятели. Убиваме и тях ".

Според Арестович повода за това безспирно " пълноводие " е в двете линии на заградителните отряди, стоящи зад настъпващите пандизчии.

" Даже Сталин не се е сещал да постави двойни заградителни отряди ", споделя той.
Защо пандизчии?
През септември 2022 отпаднаха едновременно три табута в съветското обществено пространство. Москва спря да крие, че съществува частна съветска войска на име " Вагнер ", която се покровителства от управляващите. Олигархът Евгени Пригожин , който е прочут и като " готвач на Путин ", и като основател на " заводи за тролове ",, че е неин притежател., околните на наказаните и самият Пригожин стопираха да крият, че пандизчии просто ей по този начин излизат " на независимост ", привикани в частна войска на човек без никаква официална власт.

" Вагнер " е паравоенна конструкция, забъркана в безредици и преврати, унищожаването на Сирия и анексията на Крим. Пригожин освен отхвърляше, че е неин основател, само че и заплашваше да съди всеки, който го свързва с тази войска. След години на отказване през септември той се появи във видео, снимано в затворнически двор. Там той - или човек, който прекалено много наподобява на него - приканва наказаните да се бият в Украйна.

Такова нещо може да е било разрешено единствено персонално от Путин, споделя Олга Романова , която е шеф на неправителствената организация за отбрана на правата на пандизчиите " Русь сидящая ". Романова е от, които приказват за съществуването на заградителни отряди във " Вагнер " по време на интервенциите му в Украйна.

Тя твърди, че пандизчиите са били подмамени от обещанията на Евгени Пригожин за прошка и за доста пари. А истината е, че в съветския парламент е импортиран проектозакон, който изключва амнистията. Ако пандизчиите оцелеят на фронта, един ден от войната ще им се зачита за 10 излежани дни от присъдата, споделя тя.

Но оцеляването въобще не е несъмнено, счита Романова. Тя цитира околните на пандизчиите, които ѝ преразказват диалозите с тях. Ето ги в обобщение: пандизчиите знаят, че са на най-тежкото място на фронта, имат вяра, че в случай че се бият добре, ще станат богаташи с изпрано минало, знаят и най-важното - че не могят да избягат от бойното поле, тъй като инак ще бъдат " занулени " - жаргонна дума от речника на паравоенната група " Вагнер ", която замества думата " разстреляни ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР