На Русия са ѝ останали само 25-28% от високоточните ракети

...
На Русия са ѝ останали само 25-28% от високоточните ракети
Коментари Харесай

Киев: Русия е използвала 2/3 от високоточните си ракети в Украйна

На Русия са ѝ останали единствено 25-28% от високоточните ракети от общото количество, с което страната разполагаше на 24 февруари - при започване на войната в Украйна. Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов пред NV.ua, базирайки се на данни на украинското разузнаване.

Данилов добави, че времето, когато Москва няма да може да употребява тези ракети, " към този момент наближава ".

Междувременно украинският министър на защитата Олексий Резников разгласява още по-подробни данни в профила си в Twitter, от които се вижда, че в интервала 23 февруари – 12 октомври 2022 година руснаците за изстреляли 1235 високоточни ракети. Преди войната са разполагали с 1844, а в този момент имат 609.

Става въпрос за три вида ракети – за системите „ Искандер “, изстрелвани от земя, „ Калибър “ – изстрелвани от море, и изстрелвани от въздуха крилати ракети Kh-101 и Kh-555. От първите на Русия ѝ остават 124 броя, от вторите – 272, а от третите – 213, настояват украинците.

" Демилитаризацията на Русия. Използвайки стотици високоточни ракети против обекти от гражданската инфраструктура на Украйна, страната-агресор понижава способността си да нанася удари по военни цели. Две изводи: Загубата на съветската войска е неизбежна; Русия е терористична страна ", написа Резников.

Според украинския президент Володимир Зеленски, към август Русия е изстреляла 3500 ракети по Украйна.

За да може Русия да продължи с всеобщите си офанзиви - като тази на 10 октомври - тя ще би трябвало да усили производството на ракети с повече от 20%, което е проблематично за тях заради глобите и " усложненията с квалифицирана работна ръка ", съобщи Kyiv Independent, базирайки се на Центъра за разбор на европейската политика.
ТЕМА преди 3 часа 584 преди 4 часа 461 преди 6 часа 3831
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР