На Рождество Христово руският патриарх Кирил отново нарече руснаците и

...
На Рождество Христово руският патриарх Кирил отново нарече руснаците и
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил на Рождество: Русия сега се бори за бъдещето на цялото човечество

На Рождество Христово съветският патриарх Кирил още веднъж назова руснаците и украинците един народ . В събота съветските организации популяризират просторно изявление на патриарха за телевизионния канал " Россия 1 ", а за разлика от различен път тържественото му слово от богослужението е на второ място, даже и на формалния уебсайт на съветската православна черква.

" Те са един народ, който е излязъл от кръщелния купел на Киев, само че са доста огромен народ. От Бяло до Черно море . И тази безмерност - тя постоянно е предизвиквала страхове, злоба от страна на другите ", декларира Кирил, съгласно който още от антични време външни сили работят за делене на този народ.

Руската страна е тази, която пази обичайните полезности и моралните правила на законодателно равнище, през днешния ден играе особена роля в света и се бори " за бъдещето на цялото човечество " , декларира още патриарх Кирил. 

Отказът на Европа от обичайните християнски, морални полезности и насърчаването на джендър идеологията водят до " апокалиптична вероятност " и опасност от самоизтребление на обществото , а процесът на деградация на западния свят няма да спре от единствено себе си - единствено в случай че настъпят съществени катаклизми, пояснява позиционирането на Русия като избавител на човешкия свят съветският патриарх.
 За първи път от 2001 година Путин посрещна Коледа зад стените на Кремъл
За първи път от 2001 година Путин посрещна Коледа зад стените на Кремъл

Президентът участва на службата самичък

" Нашата битка за морални правила, нашата битка за опазване на вярата е битка за бъдещето на цялото човечество, за живота на света - нищо по-малко . Ние се борим за живота на света. Ние се борим за жизнеността на човешката цивилизация. И до момента в който тази работа и тази религия не престават, вярата за бъдещето ще се резервира. В този смисъл, несъмнено, нашата страна има доста специфична роля ", споделя патриархът.

Според патриарха сега в Украйна се прави всичко допустимо, с цел да може " в очите на украинците съветският народ и руснаците да станат различен народ ". Но Православната черква би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че украинците и руснаците няма да станат врагове.

Но озападнячването на Украйна и стремежът й да стане част от западния свят заплашват страната със загуба на идентичността й, дехристиянизация и потапяне в " моралния релативизъм ", който се е трансформирал в част от културата и политиката на Запада. Той прецизира въпреки всичко, че не се ангажира да преценя дали курсът, стихотворец от Киев, е верен или неверен от политическа позиция, като означи, че преценя всичко " само от пастирска позиция ".

Той означи, че Русия се трансформира в " духовно мощна общественост " и колкото повече отрицателен напън се оказва върху нея от чужбина, толкоз по-силни стават руснаците. По думите на патриарха, той " се усеща като овчар " и когато се среща с хора на разнообразни позиции и с разнообразни звания, вижда, че компликациите не ги отслабват.

Предстоятелят на Руската православна черква приветства признатите наскоро в Русия закони за отбрана на обичайните духовни полезности и за възбрана на пропагандата на хомосексуализма и педофилията.

Целта на законите, които се одобряват, е страната да дефинира своето отношение към морала и към феномени , които престават да бъдат тип норма в другите общества. Патриарх Кирил утвърждава, че страната не репресира хората, а декларира своята морална позиция , а това е извънредно значимо. " И фактът, че през днешния ден Русия, съветската страна и съветските управляващи са заели тази позиция, демонстрира, че моралните въпроси, въпросите на духовния живот на хората не са безразлични за актуалните съветски управляващи ", декларира патриархът.
 Путин похвали Руската православна черква за поддръжката ѝ във войната
Путин похвали Руската православна черква за поддръжката ѝ във войната

Руският водач посочи големия конструктивен принос на Църквата за сливане на обществото

Много по-кратко е словото на патриарха от тържествените богослужения в катедралния храм " Христос Спасител " в Москва поредност от Рождественски богослужения по случай празника. Не е пропуснал обаче да направи отклоняване и да засегне тематиката с войната в Украйна.

Патриарх Кирил приканва богомолците да се помолят и за " нашите братя в Украйна " с допълнението, - които през днешния ден са изгонени от Киево-Печерската лавра, лаврата, която от епохи е страж на същинското, неподправено православие... Нека се молим за нашите братя и сестри, изповядващи Христовата религия през ХХІ век. Нека бъдем с тях през днешния ден, с техните тествания - нашата молитва и проява на нашата взаимност и обич към тях. И ние имаме вяра, че всички тези демонски изкушения ще отминат и един ден, с течение на времето, мнозина ще си спомнят за жалките опити да се унищожи каноничната Православна черква в Украйна с подигравка, а може би и с усмивка. Нека се молим за нашите братя и сестри в Украйна. Да се помолим за нашата страна, за съветската страна, за управляващите, за армията... "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР