На ректорския съвет на Технически университет – Варна на 11

...
На ректорския съвет на Технически университет – Варна на 11
Коментари Харесай

Двама студенти с номинацията „Студент на годината“ получиха награди от ректора на ТУ – Варна

На ректорския съвет на Технически университет – Варна на 11 март 2024 година, проф. доктор Драгомир Пламенов отличи с награди на университета студентите Пресияна Димитрова и Виктор Иванов.

Специалните почетни плакети на висшето образователно заведение бяха връчени във връзка призовите им места в категорията „ Технически науки “, в влиятелния конкурс „ Студент на годината “, проведен от Националното посланичество на студентските препоръки в България.

На обичайното събитие при започване на месец март, Пресияна Димитрова – компетентност „ Софтуерни и интернет технологии “, 4 курс, беше удостоена с първо място и почетното звание „ Студент на годината 2023 “, а Виктор Иванов – компетентност „ Изкуствен разсъдък “, 2 курс, зае третото място и същото звание.

Проф. Пламенов означи, че достиженията на студентите са ентусиазъм и мотивация за академичната и студентската общественост на университета и им пожела доста триумфи в бъдещите им старания и достижения.

Във връзка с оценките, Пресияна Димитрова показа с неспокойствие: „ За мен е чест да бъда притежател на званието „ Студент на годината 2023 ", защото това не е премия единствено за персоналния ми труд, а цялост от напъните на голям брой хора. Това е премия, оценяваща всички характерности на студентите – с изключение на високите университетски достижения и непрекъснатия блян за разширение на знанията и уменията, а също и личностните качества като етични полезности, морал, достолепие и честност. Това самопризнание съставлява освен самостоятелен триумф за мен, само че и самопризнание за напъните и достиженията на цялата академична общественост на Технически университет - Варна. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР