На редовното си заседание в сряда правителството ще гласува 5

...
На редовното си заседание в сряда правителството ще гласува 5
Коментари Харесай

Правителството гласува 5 милиона лева за закупуване на запаси от Ремдесивир

На постоянното си съвещание в сряда държавното управление ще гласоподава 5 милиона лв., с които страната ще купи ресурси от лекарството " Ремдесивир ". Медикаментът е главен за лекуване на коронавирусна зараза, заяви БНР.

Междувременно здравният министър издаде заповед, съгласно която изолацията в домашни условия на позитивните за Covid-19 жители се прекратява автоматизирано след приключване на 14-дни. Това значи, че към този момент не е належащо приемането на негативен резултат от PCR тест за прекратяване на изолацията.

Според същата заповед, приетите в болница с COVID-19 пациенти се изписват от болница след преценка на лекуващия доктор и при съответни индикатори или резултати от образни проучвания. Това важи за лицата, при които има опция за следваща изолираност в домашни условия и придържане към предложения режим на лекуване.

Последните данни от Единния информативен портал сочат, че за миналото денонощие Новите доказани случаи на инфекцията са 587 при направени 4320 PCR-теста. Починали са 23-ма заболели от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР