На редовното си заседание днес, Общински съвет Банско обсъжда и

...
На редовното си заседание днес, Общински съвет Банско обсъжда и
Коментари Харесай

Правят паркови зони около р. Глазне в Банско, електромобили ще паркират безплатно на паркингите в курорта

На постоянното си съвещание през днешния ден, Общински съвет Банско разисква и одобри решения по 25 точки в дневния ред.

Съветниците утвърдиха доклада за осъществяването на приходите и доклада на осъществяването разноските на общинския бюджет за 2022 година Приета беше също информацията за настоящото осъществяване на бюджета на Община Банско за първото полугодие на актуалната година, както и осъществяването на сборния доклад на средства от Европейски Съюз, извънбюджетни сметки и фондове.
На съвещанието бяха прегледани и признати доклада за осъществяване на Програмата за развиване на туризма за 2022 година и плана за Програма за 2023 година

С болшинство бяха утвърдени годишните финансови доклади за 2022 година на „ Общински паркинги и гаражи-Банско “ЕООД и на „ Топлоснабдяване Банско “ЕООД.

Общински съвет даде единодушие Община Банско да кандидатства с планово предложение „ Да поканим природата в нашите градове “ по стратегия INTERREG VI-A IPA България-Северна Македония 2021-2027 година за архитектурно-художествено и ландшафтно оформление на паркови територии по поречието на река Глазне.

Наредбата за платено паркиране на МПС на територията на община Банско претърпя смяна, вследствие на която колите и мотоциклетите с електрически мотори и зелени регистрационни номера ще могат да паркират гратис в зоните за почасово платено паркиране.

Извършена беше смяна в Правилника за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на съпрузи с репродуктивни проблеми от Община Банско. Съгласно решението, финансовото подкрепяне с общински средства се усилва от 2000 на до 5000 лева за едно кандидатствало семейство.

Община Банско ще подкрепи със 7000 лева МБАЛ-Разлог АД за закупуване на автоматизирано устройство за запис на образни проучвания в цифров формат, взеха решение съветниците.

С друго свое решение те ограничиха построяването на фотоволтаични електроцентрали върху свободни терени в рамките на жилищните квартали и курортни зони в обитаемоте места на община Банско. Това ще откри отражение в смяна на Наредбата за характерните условия към образа на градските пространства, постройките и архитектурните ансамбли на територията на община Банско.

Общинският съвет гласоподава разпределяне на средства за създаване на система за видеонаблюдение в ДГ „ Мечо Пух “ гр.Добринище и за финансово стимулиране на Георги Цветков, Благой Тодев и Катерина Юнчова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР