На редовно заседание в Брюксел Президиумът на Партията на европейските

...
На редовно заседание в Брюксел Президиумът на Партията на европейските
Коментари Харесай

ПЕС поиска подкрепа за европейската индустрия и ясни правила за миграция

На постоянно съвещание в Брюксел Президиумът на Партията на европейските социалисти одобри декларация, с която изиска незабавна поддръжка за европейската промишленост, с цел да устои на протекционистката политика на Съединени американски щати и Китай, както и на високите енергийни цени и нарушените вериги на доставки.

Социалистите оферират проект, учреден на шест правилото: резистентност, правдивост, еластичност, суверенитет, взаимност и конвенционалност. Инвестиции в европейски индустриални предприятия, с цел да се понижи зависимостта от външни доставки, гъвкави правила за държавна помощ, нови модели за бърз достъп до свежи средства са част от предложенията. Подкрепата за промишлеността би трябвало да върви ръка за ръка с изискването за обществена ангажираност, акцентират социалистите – основаване на качествени работни места, съблюдаване на правата на служащите, възбрана да се изплащат дивиденти от предприятия, които получават държавна помощ.

За ускорение на работата по приемане на новия Пакт за миграция и леговище настоя също Президиумът на ПЕС. „ Приемаме, че хората, бягащи от война, би трябвало да получат отбрана, както и че би трябвало да има ясни законни способи за определяне в Европейски Съюз. Но не можем да си затваряме очите за възходящия поток от незаконни имигранти “, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в полемиката и добави, че когато се записва „ общ ефикасен граничен надзор “, това би трябвало да значи нещо. „ Разбираме, че Европейски Съюз няма средства, с цел да строи гранични стени, само че България разчита на сериозна поддръжка за опазването на границата с Турция, още повече когато това се слага като проблем за приемането ни в Шенген “, акцентира Вигенин.

На съвещанието, в което участваха представители на двете леви партии от Турция – Народнорепубликанската и Народнодемократичната, ПЕС изрази в декларация съпричастност и взаимност с народите на Турция и Сирия. Социалистите показаха удовлетворение от бързото задействане на Механизма за гражданска поддръжка на Европейски Съюз, само че изиска активизиране на спомагателни запаси, както и помощта за дълготрайното възобновяване на засегнатите региони в двете страни да стартира още в този момент.

Кристиан Вигенин, който съставлява Българска социалистическа партия в управлението на ПЕС, осведоми сътрудниците си за идните предварителни парламентарни избори в България и изрази безпокойство, че 5 парламентарни вота за 2 години са объркващ знак за положението на политическата система и възходяща опасност за демократичното развиване на страната. Българска социалистическа партия, по думите му, разчита да усъвършенства резултата си по отношение на предходните избори, като подготовката стартира от идното в събота съвещание на Конгреса, проектодокументите за което към този момент са изпратени на членовете на Президиума.

В рамките на визитата си в Брюксел Кристиан Вигенин организира среща и с Фондацията за европейски прогресивни проучвания (ФЕПС), с цел да запознае екипа ѝ с работата по новата стратегия на Българска социалистическа партия. От тяхна страна беше изразена подготвеност да спомагат с всичко, от което Българска социалистическа партия би имала потребност в този развой - информация, експертиза, идентифициране на лектори за полемиките, които се възнамеряват през тази година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР