На разсъмване Русия извърши масирана ракетна атака срещу Украйна. Чуха

...
На разсъмване Русия извърши масирана ракетна атака срещу Украйна. Чуха
Коментари Харесай

Масирана ракетна атака срещу Украйна, удари срещу енергийната система

На разсъмване Русия извърши масирана ракетна офанзива против Украйна . Чуха се детонации в Киев, Черкаси, Харков, както и в областите Лвовска, Хмелницка и Ровненска. За това бяха публикувани данни на украинските Военновъздушни сили, представени от Руската работа на Би Би Си.

Украинските военновъздушни сили показаха своята ежедневна информация за свалени цели по-късно от нормално, защото съветската офанзива продължи и сутринта в четвъртък.

Според украинските въоръжени сили първата вълна е почнала към 3:40, ударите са нанесени с крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55 с въздушно изстрелване.

Регистрирани са общо 43 крилати ракети , изстреляни от самолети на стратегическата авиация Ту-95МС от летището в Енгелс (Саратовска област).

" Ракетите бяха изстреляни на няколко талази. Те навлязоха в украинското въздушно пространство в разнообразни направления, като непрекъснато променяха курса по маршрута ", се споделя в отчета.

От 43-те ракети 36 са били свалени , оповестиха украинските Военновъздушни сили. " Освен това, към 6:00 врагът стартира офанзива против Харков със зенитни управляеми ракети С-300 ", се споделя в отчета.

Киевската градска военна администрация съобщи, че, които са изстреляли крилати ракети от вида Х-101/555/55, " унищожени са над 20 противников цели ".

Отломки паднаха в най-малко три региона на украинската столица. В Шевченковския регион на Киев има щета на газопровод.  В Дарницки регион парчета паднаха върху жилищна постройка и нежилищни пространства, причинявайки обилни вреди. Пострадали са седем души, измежду които и деветгодишно момиче , оповестяват от администрацията.

Министерство на вътрешните работи също оповестява за седем потърпевши в Киев, измежду които и дете. След известно време в Киев беше оповестена втора паника - група ракети дохвърчаха от посоката на Черниговска област.

В Черкаси парчета от ракети паднаха върху обект на обществената инфраструктура в центъра на града, заяви губернаторът Игор Табурец. Шефът на Министерство на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко посочи, че постройка на хотел в Черкаси е била разрушена вследствие на ракетната офанзива .

Там е зародил пожар, пламнали са и комерсиалните павилиони на пазара, 10 души са ранени, един потърпевш е изваден отдолу под руините, а разчистването на отломките продължава. В хотела може да има към 23 души, а под руините към момента има хора , позволява Табурец.
 Зеленски приканва Шолц да ускори противовъздушната защита на Украйна
Зеленски приканва Шолц да ускори противовъздушната защита на Украйна

Ключови срещи в Организация на обединените нации

Най-малко шест детонации избухнаха в Харков към 6:00 часа. В резултат на офанзивата е разрушена постройка на склад, сподели Клименко. Губернаторът Олег Синегубов твърди, че офанзивата е осъществена с шест ракети, евентуално С-300. Ранени са двама мъже .

" В Лвовска област врагът удари промишлена зона , има опустошения и пожар ", сподели шефът на Министерство на вътрешните работи. По думите му " удари и вреди " има и в Ровненска област.

" Днес силите за противовъздушна защита смъкнаха четири крилати ракети, които летяха към нас ", сподели кметът на Лвов Андрей Садовой. " Целите можеха да бъдат както в града, по този начин и в района. "

В град Дрогобич в Лвовска област в 6:25 имаше две попадения в промишлено оборудване, възпламени се работилница и беше унищожена триетажна складова постройка. Друг ракетен удар порази частен двуетажен склад и там също стартира пожар. В Дрогобич има петролна рафинерия.

След осем часа сутринта военновъздушните сили на украинските въоръжени сили оповестиха, че крилатата ракета продължава да се движи в посока Черновицка и Ивано-Франковска области. В 8:42 сутринта предизвестието за въздушно нахлуване е анулирано.

Русия не разяснява утринната ракетна офанзива против Украйна.
 ISW: Украйна удостовери за офанзива по съветско летище в Подмосковието
ISW: Украйна удостовери за офанзива по съветско летище в Подмосковието

Русия хвърля всичко налично, с цел да спре контранастъплението

За първи път от шест месеца Русия нападна енергийни обекти в Украйна , оповестява " Укренерго ".

Според националната енергийна компания вследствие на нощните и утринните офанзиви е потърпевша инфраструктура в централните и западните региони на страната.

Заради следствията от офанзивата отчасти без електричество останаха  Ровненска, Житомирска, Киевска, Днепропетровска и Харковска области .

Сутринта без ток са останали 398 обитаеми места.
 Лондон чака нови масирани удари на Русия против енергийна мрежа на Украйна през зимата
Лондон чака нови масирани удари на Русия против енергийна мрежа на Украйна през зимата

Москва натрупа далекобойни крилати ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР