На разговорите в Анкара между Делегация на американския Конгрес и

...
На разговорите в Анкара между Делегация на американския Конгрес и
Коментари Харесай

САЩ искат Анкара да се откаже от покупката на руски ракети С-300 срещу доставката на изтребителите Ф-16

На диалозите в Анкара сред Делегация на американския Конгрес и турски виновни представители е била разисквана сериозната тематика за договорката за доставка на американски изтребители Ф-16 на Турция, която бе замразена, оповестява Българска телеграфна агенция.

Американската делегация е настояла Анкара да се откаже от закупуването на съветските ракети С-400, които се възнамерява да бъдат доставени следващата година в Турция. В подмяна на отхвърли Вашингтон е подготвен да достави изтребителите Ф-16, контрактувани с Турция, оповестиха турски медии, като се позоваха на виновни турски представители.

" Искаме връзките ни да се възстановяват. Вие се откажете от покупката на ракетите С-400 и ние ще премахнем ембаргото върху изтребителите Ф-16 ", е декларирала американската делегация, заяви телевизия НТВ.

Според турските източници проектите на Анкара да закупи от Русия ракетите С-400 са в основата на безпокойството на Вашингтон и продължаващата рецесия сред Турция и Съединени американски щати. 

Ръководител на американската делегация е Майкъл Търнър, а турската делегация включва представители на външното министерство и на защитата и се оглавява от Осман Ашкън Бакяптъ.

Турските представители са настояли пред американската делегация да се отстрани отрицателното отношение към Турция в Конгреса на Съединени американски щати. Те особено подчертали върху битката против терора на кюрдската ПКК.

Турската страна счита, че Съединени американски щати не са изпълнили своята част от уговорките по този проблем и в случай че желаят връзките да се възстановяват, би трябвало да засилят съдействието между тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР