На разговор при закрити врати се събраха депутатът от ДПС

...
На разговор при закрити врати се събраха депутатът от ДПС
Коментари Харесай

Пеевски и Кирил Петков се затвориха на разговор в парламента

На диалог при закрити порти се събраха депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, видя парламентарният екип на Euronews Bulgaria. Към тях се причисли и Йордан Цонев. 

Срещата в кабинета на заместник-председателя на Народното събрание Никола Минчев продължи към 30 минути, след което двамата депутати от Движение за права и свободи си потеглиха, преследвани от публицистите. В паниката от камери и кореспонденти Йордан Цонев леко пострада, съборен на земята от лавината публицисти. Това го разгневи и той се обърна към репортерите: " По най-грубия метод ме блъснахте, може ли да внимавате повече! "

В днешния дневен ред на депутатите е планувано Делян Пеевски да влезе в парламентарната комисия за промени в Конституцията. Още през вчерашния ден, незабавно след избора на държавното управление " Денков-Габриел ", Движение за права и свободи внесе предложение за това в деловодството на Народното събрание. Според плана за решение Пеевски би трябвало да размени настоящия представител на придвижването там Гюнер Ахмед. 

Рокадата идва след знаковото гласоподаване на Движение за права и свободи през вчерашния ден. Всички депутати от групата на придвижването бойкотираха избора на държавното управление, като се изключи водача Мустафа Карадайъ и самия Пеевски. След това двамата обясниха, че това е знак за поддръжка на конституционна промяна, само че не и на кабинета като цяло.

" Най-нормалната процедура е всяка партия да излъчи някой в тази комисия. Решихме да сменим единия. Нека да гласоподават всички и ще забележим след гласуването. От всички планове ще създадем един, който ще внесем ", изясни след диалозите Пеевски.

Номинацията и новата му роля за присъединяване в конституционните промени от през вчерашния ден насам провокира вълна от отвращение и мнения в обществените мрежи и телевизионните студиа. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР