На равнище правителство съществува тревога във връзка с нарастването на

...
На равнище правителство съществува тревога във връзка с нарастването на
Коментари Харесай

Правителство - с предпазни маски на заседание, след скок на случаите на COVID-19

На ниво държавно управление съществува паника по отношение на повишаването на случаите на КОВИД-19 и всяка мярка за предварителна защита е добре пристигнала, съобщи през днешния ден представителят на румънското държавно управление Дан Карбунару, представен от Аджерпрес. Говорителят означи, че на днешното съвещание на държавното управление всички са били с защитни маски.

Карбунару посочи, че носенето на маска не е наложително, само че рекомендацията на държавното управление е на всички места, където има скупчване на хора, изключително в градския превоз, да се носят маски.

Министерството на здравеопазването заяви през днешния ден за нови 9802 инфектирани през последното денонощие. Новите случаи са с 2551 повече от през вчерашния ден. Те са открити с общо 29 974 бързи антигенни и PCR проби, което значи, че делът на позитивните случаи е 32,7 %.

Най-много нови заразявания са регистрирани в Букурещ и в окръзите Клуж, Илфов, Констанца и Брашов.

Към днешна дата в лечебни заведения се лекуват 3571 инфектирани с новия ковид, със 126 повече от предходния ден, заяви още министерството на опазването на здравето. В интензивни отделения се лекуват 233 пациенти, с 18 повече от предходния ден.

През последното денонощие е обявено за 29 смъртни случая, свързани с КОВИД-19. От началото на пандемията в Румъния са умряли 64 923 души, диагностицирани с КОВИД-19.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР