На работник с бял цвят на кожата в азиатска фабрика

...
На работник с бял цвят на кожата в азиатска фабрика
Коментари Харесай

Бял англичанин е подложен на расова дискриминация във фирма в собствената си страна

На служащ с бял цвят на кожата в азиатска фабрика за храни му е било казано, че не схваща рецептите поради цвета си и че би трябвало да отиде да работи в британска компания, оповестява "Дейли Мейл ". Впоследствие, той е спечелил желае си в тази ситуация за расова дискриминация.

Трибуналът по труда в Англия е решил, че изказванията в Mumtaz Foods по отношение на Колин Сорби нарушават достолепието на индустриалния служащ.

Неговият директен началник Азхийм Ахтар е считал, че единствено английски азиатци като него би трябвало да имат право да работят във компанията, която доставя ястия за индийски заведения за хранене и супермаркети. Ахтар е декларирал, че се е извинил, само че трибуналът не е приел това, защото против самия него не са били подхванати дисциплинарни дейности.

Ахтар е споделил още, че обидният му коментар е в резултат на неразбирателство заради езиковите усложнения, които изпитва, само че съдията по проблемите на труда е декларирал, че той е бил в положение да се показва на британски по ежедневни въпроси.

Колин Сорби е разказан пред трибунала като бял британец, назначен от Bradford Management Services, дъщерно сдружение на Mumtaz, през юли предходната година. След като Ахтар е отправил думите си, на Сорби му е казано, че е подложен "на повикване " - евфемизъм за уволнението. Той е помолен да изпразни шкафчето си и да съобщи фирменото имущество.


Колин Сорби

Сорби е посъветван и да си потърси друга работа, като в началото му е казано от мениджъра на човешките запаси Пауло Силва, че това деяние се подхваща заради неприятните му достижения.

По-късно пред трибунала Силва е споделил, че тези изказвания в действителност идват от Ахтар. Съдията е споделил: „ Ефектът от коментара е, че заради обстоятелството, че ищецът не е англичанин, той не може да готви азиатска храна вярно ".

„ Това е стереотипно съмнение, което не се е основавало на никаква фактическа основа. Отново подтекстът е всичко. Азхийм Ахтар се е опитвал да обоснове за какво трудовото правно отношение на ищеца би трябвало да бъде прекъснато на процедура ", декларирал е съдията.


Производствената постройка на Mumtaz

Съдията е споделил още, че господин Ахтар е дълготраен чиновник, който се дефинира като другар на шефа на компанията Билал Акбар. Той е вярвал, че бял човек не би трябвало да работи за азиатска компания и е взето решение за премахване на господин Сорби, заключил е съдията.

Трибуналът е почел желае на Сорби за расова дискриминация и тормоз. Обезщетението ще бъде присъдено по време на правосъдно съвещание на дата, която следва да бъде избрана.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР