На работна среща в Областна администрация Сливен обсъждиха предложения за

...
На работна среща в Областна администрация Сливен обсъждиха предложения за
Коментари Харесай

Обсъдиха Стратегията за равенство, приобщаване и участие на ромите в Сливенско

На работна среща в Областна администрация Сливен обсъждиха оферти за актуализация на Стратегията на област Сливен за тъждество, приобщаване и присъединяване на ромите 2021 – 2030 година

Тя бе инициирана по отношение на осъществяването на план на Ромската академия за просвета и обучение (РАКО) за мониторинг върху осъществяването на новите Областна и Национална тактика за тъждество, приобщаване и присъединяване на ромите 2021 – 2030.

В работната среща взеха присъединяване заместник-областният шеф Антоний Андонов, ръководителят на РАКО Стела Костова, шефът на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне Георги Вишнаров, специалисти от Областна администрация, Дирекция „ Бюро по труда “ – Сливен и общините Сливен и Твърдица, координаторът на организацията „ Лекари на света “ за област Сливен Петър Малинов и други

В хода на полемиката бе очебийно, че формалните статистически данни не дефинират разграничения сред етносите, а социологическите изследвания на неправителствените организации имат спомагателна функционалност при вземането на решения и набелязването на ограничения за прецизиране на политиките по отношение на ромския етнос и останалите уязвими групи.

По време на срещата бе подчертано върху нуждата от по-ясно обвързване сред аналитичната част, задачите и написаните ограничения в общинските проекти за тъждество, приобщаване и присъединяване на ромите, както и върху нуждата от повече измеримост и конкретика в плануваните и реализирани резултати.

Представителите на ромските неправителствени организации молиха за основаване на работещ учебен център в квартал „ Надежда “, където децата да развиват своите умения и гении, да се срещат с специалности и да получават спомагателна мотивация за присъединяване в просветителния развой.

„ За нас просветителната система и опазването на здравето са най-важните цели. Затова ние като управление на Областна администрация се стараем да активизираме действия и процеси, които да трансформират към по-добро обстановката “, посочи в границите на полемиката заместник-областният шеф Антоний Андонов. Той илюстрира това с подхванатите ограничения за възстановяване обсега и задържането на децата в учебно заведение и положените старания за застраховане на незабавната здравна помощ за уязвимите групи на територията на област Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР