На работа в полицията се е върнал униформеният служител на

...
На работа в полицията се е върнал униформеният служител на
Коментари Харесай

Върнаха на работа полицаят, убил племенника на Гала! Показват до дни бруталните кадри

На работа в полицията се е върнал униформеният чиновник на реда, който простреля племенника на Гала - Георги Пенев, в нюйоркското предградие Бъфало, Фредория, в Съединени американски щати. Причина за това е завършилото вътрешно следствие по случая. Очаква се напълно скоро да бъде финализирана и работата на прокуратурата за убийството на 23-годишния българин. Той е наследник на брата на водещата Гала, чието фамилията живее в Съединени американски щати повече от 15 години.

Офицер Нейтън Скривен беше в заплатен отпуск, до момента в който течеше вътрешната инспекция за събитията, при която той простреля смъртоносно Георги Пенев на 10 декември 2018 година

" Да, офицер Нейтън Скривен се върна на работа. От административна позиция този случай е завършен за нашето полицейско ръководство ", съобщи шефът на полицията във Фредония Брад Майърс пред най-големия български вестник зад океана Bg Voice.

Пенев беше убит при случай в къща на ул. " Либърти " във Фредония. Според познавачи на американските закони служителят на реда Нейтън Скривън няма да бъде измамен под наказателна отговорност и няма да бъде съден, защото е работил при самозащита. До този извод са достигнали проверяващите, които са ангажирани да нищят съдбовния случай. Освен това в Съединени американски щати похищения против представители на реда не се гледат като елементарни хулигански прояви, а съгласно тамошния углавен кодекс се смятат за тежки закононарушения. В сходни обстановки ченгетата стрелят на месо.

Събраните досега доказателства по време на следствието на убийството на 23-годишния българин Георги Пенев сочат, че преди кръвопролитието младият мъж се бил барикадирал в банята на втория етаж на къщата. Полицай и пожарникар се пробвали да го измъкнат оттова. Георги дълго отказвал да отвори вратата, само че след това излязъл и подгонил чиновниците на реда с нож в ръка. Самият той бил с прорезни рани по гърдите и имало кръв. На алеята пред къщата той приклещил офицер Нейтън Скривен. Според формалната информация служителят на реда му извикал да спре, само че след неподчинението му стрелял при самозащита и умъртвил българина.

Полицай Нейтън Скривън е офицер с 15-годишен стаж. Негови сътрудници споделят, че това е първият случай с съдбовен край с негово присъединяване. Неговият юрист Томас Х. Бъртън съобщи, че офицер Скривън е носил камера на тялото, с която е запечатал случая.

" Не съм гледал видеото, само че приказвах с няколко души, които са видели записа. Той демонстрира ясно, че индивидът, който е прострелян, не се е подчинил на няколко команди да пусне оръжието. Има запис на служителя на реда, който се пробва да го накара да пусне ножа. Но той е замахнал към служителя на реда с острието вътре в къщата, след което ги е подгонил на открито. В последна сметка служителят на реда е стрелял няколко пъти, с цел да спре опасността ", изяснява юрист Томас Х. Бъртън.

Записът от съдбовния ден е в прокуратурата. Оттам дават обещание да му дадат гласност, когато следствието завърши. Това се чака да стане факт до няколко дни. " Разследването е във финалната си фаза ", сподели районният прокурор Патрик Суонсън пред вестник Bg Voice.

Представителят на обвиняването прокурор Патрик Суонсън изяснява, че към момента проверяващите чакат резултатите от аутопсията на убития Георги Пенев и от токсикологичния разбор. Властите подозират, че дрога е повода за необяснимото държание на българина. Наркотици са били открити и в къщата, където се е разиграла драмата. Районният прокурор Патрик Суонсън не отхвърля, че това е и главната версия, по която работи следствието на случая, довел до гибелта на 23-годишния Георги Пенев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР