На Пушкинския площад в Москва се състоя митинг срещу изборните

...
На Пушкинския площад в Москва се състоя митинг срещу изборните
Коментари Харесай

В Москва протестираха срещу фалшификациите на парламентарния вот в Русия

На Пушкинския площад в Москва се състоя протест против изборните фалшификации на парламентарния избор в Русия, заяви Дойче веле. Проявата беше проведена от Комунистическата партия на Руската федерация. Тя се излъчваше директно по канала в YouTube на изданието Sota Vision.

Митингът беше разгласен като среща с гласоподаватели , с цел да се избегнат наложените забрани. Комунистическата партия, която не призна резултатите от електронното гласоподаване в столицата Москва, се опита да провежда три акции - на 20, 21 и 25 септември, само че управляващите в съветската столица не дадоха разрешение , като се позоваха на епидемиологичната конюнктура.

Според оценки на медиите, на Пушкинския площад на 20 септември са се събрали към 300 души .
 Избори в Русия при завряна в миша дупка съпротива
Избори в Русия при завряна в миша дупка съпротива

Предрешени избори с превдварително решен победител

Около площада бяха сложени ограждения, в близост бяха паркирани профилирани коли за транспорт на арестанти.

Полицията задържа една от участничките в проявата, само че скоро по-късно тя беше освободена. По думите й, тя е била арестувана поради това, че е скандирала " Навални " , написа " Новая газета ".

Пред стачкуващите приказваха Валерий Рашкин, Денис Парфенов и Сергей Обухов, които се кандидатираха в за съветската Дума в едномандатни изборни региони. Рашкин даде обещание, че комунистите ще са на улицата до момента в който резултатите от електронното гласоподаване в Москва не бъдат анулирани.

Припомняме, най-голям резултат на вота има партията на президента Владимир Путин " Единна Русия " . При преброени 99.85 % от протоколите групировката получава 49.83 % от гласовете. Комунистите получават 18.94 %, което е втори резултат. В Народното събрание влиза също Либерално-демократическата партия на Русия със 7.52 %, " Справедлива Русия - Патриоти - За истината " със 7.47 % и партията " Нови хора " с 5.33%, която за първи път влиза в Думата.
 Кой печели изборите в Русия... Партията на Путин Обновена
Кой печели изборите в Русия... Партията на Путин

Това демонстрират резултатите от ЦИК

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР