На провелото се Европейско първенство за пневматично оръжие в гр.

...
На провелото се Европейско първенство за пневматично оръжие в гр.
Коментари Харесай

Пловдивските стрелци с успехи на Европейско първенство за пневматично оръжие

На провелото се Европейско състезание за пневматично оръжие в гр. Хамар, Норвегия, в олимпийската дисциплинираност смесени двойки на револвер олимпийският първенец на АСК «Тракия» Кирил Киров, дружно с Антоанета Костадинова, завоюваха вицешампионската купа. На квалификациите нашата двойка се класира на пето място с 574 т. В първата полуфинална четворка те безапелационно се пребориха и заеха първото място, като на финала се срещнаха с първия от другия полуфинал двойката на Германия. За страдание, във финала нашата двойка отстъпи шампионската купа на германците.

В отборното класиране при мъжете отборът на България се класира на финала и зае петото място. Кирил Киров реализира най-хубав резултат – 290 т., дружно със съотборниците си Калоян Стаменов и Самуил Донков.

В другата олимпийска дисциплинираност смесени двойки на пушка тандемът на „ Тракия “ Антон и Таня Ризови заеха петото място в квалификациите с резултат 627,4 т., като Антон Ризов зае първото място от всички участници с резултат 315,8 т. За страдание, във финала те отстъпиха две места и заеха седмото място.

„ Може би в действителност триумфите на пловдивските стрелци ще вдъхновят кметската администрация да започва най-сетне строителството на Стрелковия комплекс, за който има строително позволение от 2018 година Защото най-успешният стрелкови клуб в България и пловдивските стрелци заслужават това. “ - показа ръководителят на АСК «Тракия» Камен Шишманов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР