На проведеното днес съвместното заседание на правителствата на България и

...
На проведеното днес съвместното заседание на правителствата на България и
Коментари Харесай

Р. Василев: Предложихме футболна среща между правителствата на България и Северна Македония

На извършеното през днешния ден взаимното съвещание на държавните управления на България и Северна Македония в резиденция „ Бояна “ е било разисквано да се организира другарска футболна среща сред двете държавни управления. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев в своя Фейсбук профил.

" Предложих на сътрудниците от Северна Македония да дадем старт на взаимни юношески начинания в разнообразни области. Изтъкнах, че е значимо да стартираме обмяна на опит във връзка с спортните учебни заведения, развиването на всеобщия спорт и спортната инфраструктура. Обсъдихме и опцията за обмяна на опит по тематиката за олимпийска подготовка. Не на последно място предложихме образуване на другарска футболна среща сред държавните управления на двете страни. Представителите на групата от Скопие одобриха предложенията ми повече от задушевно ", изясни Василев.

Министърът на спорта е склонен с позицията на премиера Кирил Петков, че градивната работа ще измести езика на омразата и дискриминирането.

" Вярвам, че дружно ще покажем, че можем да работим взаимно в името на общи цели. Гражданите на България и Северна Македония чакат от нас действителни резултати и се надяваме да им ги дадем – с непрекъснат разговор и цялостна бистрота. "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР