На проведено днес извънредно заседание на Общинския съвет беше прието

...
На проведено днес извънредно заседание на Общинския съвет беше прието
Коментари Харесай

С над 20 процента са увеличени средствата за подпомагане на спортните клубове в Община Видин

На извършено през днешния ден изключително съвещание на Общинския съвет беше признато разпределението на 150 000 лева, избрани в бюджета на Общината за 2021 година за поддръжка активността на видинските спортни клубове. Сумата е с над 20% повече спрямо предходната година, съобщи заместник-кметът на Видин по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова пред общинските съветници по време на разискването на предлагането. Тя акцентира, че Общината единствено подкрепя, а не устоя спортните клубове. И подсети, че тази поддръжка не се показва само в субсидиране, а включва и вдишване на всички консумативи за безплатно употребената от клубовете общинска спортна база.
Борисова изясни, че предлагането е направено въз основа работата на комисия, включваща общински съветници и специалисти в общинската администрация, като всички те единомислещо са подкрепили това систематизиране. „ Комисията работи правилно и транспарантно. Обединихме се към препоръчаните корекции от общинските съветници, разпределихме и запаса, който бяхме оставили и го насочихме там, където преценихме всички дружно, че има потребност “, уточни Борисова.
Включването на тази точка в дневния ред на изключителното съвещание е било належащо, с цел да се даде сигурност на спортните клубове, изясни ръководителят на Общинския съвет Генади Велков. „ Трябва наложително да създадем някакво систематизиране на средствата в този момент, тъй като към този момент започнаха надпреварите на множеството от клубовете и парите са им нужни. Ако оставим решението за постоянната сесия, която ще бъде най-вероятно втората половина на идващия месец, ще минат още месец и половина или повече, до момента в който клубовете могат да употребяват тези средства “, изясни Генади Велков.
Той разяснява, че настоящата нормативна база би трябвало да се уточни и да се намерения дали е належащо да се смени цялостната философия, като отсега нататък средства да се дават за избрана действия – образуване на съревнование, присъединяване в мач или шампионат и така нататък И уточни, че в Общината осъзнават, че е нужна смяна, тъй като при настоящето състояние всеки, който реши, разкрива състезателен клуб и още на идната година освен желае дотация от общинския бюджет, само че и да му бъде предоставена за прилагане общинска спортна база, което към този момент няма по какъв начин да стане, тъй като наличната е заета. „ Трябва да помислим, дали ще въведем някакво ограничаване. Защото ние към този момент няма къде да разполагаме спортни клубове, защото спортната база напълно е запълнена “, означи ръководителят на Общински съвет – Видин. Той добави, че се обмисля и по какъв начин би могло към Общинското дружество „ Спортни парцели “ да има няколко щата, които да бъдат предоставени на клубовете за треньори.
Разпределението на средствата за подкрепяне на спортните клубове беше признато със доста болшинство.
В дневния ред на изключителното съвещание беше включено още едно предложение. Общинските съветници утвърдиха да бъде извършен търг за отдаване чартърен на земеделска земя-частна общинска благосъстоятелност, намираща се в землището на село Бела Рада. Това се постанова във връзка със деклариран интерес от сдружението, изпълняващо строително-монтажните работи по обект „ Модернизация на Път I-1 (Е79) „ Видин – Ботевград “ в сектора „ Видин – п.в. „ Макреш “. Теренът е нужен за депониране на неспособен материал, като след привършване на активността ще бъде изравнен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР