На протеста в събота ще попитаме Борисов къде са тези

...
На протеста в събота ще попитаме Борисов къде са тези
Коментари Харесай

Мая Манолова: До края на кабинета „Борисов 3“ остават броени месеци

„ На митинга в събота ще попитаме Борисов къде са тези 4,5 милиарда лева, които даде обещание на хората. От тях са достигнали 29 млн. лева по мярката „ 60:40 “ и 173 млн. лева до микропредприятията. България е единствената европейска страна, която желае заплащане от неработещи компании и единствената, която афишира за триумф това, че 3-4% от компаниите ще се възползват от икономическите ограничения, в случай, че в Европа процентът е над 20 “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ ръководителят на „ Изправисе.БГ “ Мая Манолова преди планувания за 23 май „ седящ митинг “ на гражданската платформа. Тя посочи, че на него стачкуващите ще стоят на столове, които ще бъдат ситуирани на 1,5 м един от различен, с цел да се резервира обществена отдалеченост.
„ В събота ще дадем цивилен избор на съмнение. Със сигурност Борисов ще избяга и този път с джипа си. Ние сме стигали там, където джипът му не стига. Хората са без работа, без хоризонт, без приходи “, съобщи Манолова. Според нея държавните средства стигат единствено до близки до властта кръгове. Като образец уточни „ Булгартрансгаз “, която, по думите ѝ, е оповестила поръчка за джипове за 100 хиляди лева Според нея в работата на кабинета няма бистрота, надзор и доклад.
" Държавните структури на Борисов работят за огромните, те загърбиха хората. И по тази причина ние, хората, ще излезем под прозорците на Борисов. Да, този митинг е против Борисов, да му кажем, че е морално и политически привършен неговият кабинет Борисов 3 и че ще има проверка. Ние ще питаме: „ Къде са парите? “ ", добави тя. 
„ До края на кабинета „ Борисов 3 “ остават броени месеци, следва промяна на караула. На идващите избори, когато и да са те, Борисов ще слезе от власт и жителите ще му потърсят сметка “, безапелационна бе тя. Манолова съобщи още, че на хората им е омръзнало да бъдат фенове и да следят от домовете си по какъв начин ръководещите плашат с хладилни камери и чували за трупове в резултат на пандемията от ковид.
Манолова съобщи, че след каскадните банкрути ще има каскадни митинги и беше безапелационна, че хората ще си изискат парите, които министър председателят Борисов твърди, че е дал. „ Ако ме питате дали ще участваме в избори, отговорът на този въпрос, дружно с икономическия проект, ще дадем на митинга. Имаме упорит политически проект и нашата цел е елементарните жители да станат първа политическа мощ и ръководството да е в полза на елементарните жители “, посочи ръководителят на гражданската платформа. Според нея президентът Румен Радев би трябвало да свика Консултативния съвет по национална сигурност, тъй като повишаването на безработицата ще се трансформира в проблем за националната сигурност. „ Президентът не може да стои настрана от тези проблеми “, безапелационна бе тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР