На протест заради липса на достатъчно автобуси към и до

...
На протест заради липса на достатъчно автобуси към и до
Коментари Харесай

Липса на достатъчно автобуси тормози Костинброд

На митинг поради липса на задоволително рейсове към и до София излизат поданици на Костинброд, оповестява Нова телевизия.

Много от хората в града учат и работят в столицата и са обезпокоени, че със започването на образователната година няма да има с какво да пътуват.

Проблемът се появява от нов транспортьор и ново разписание и междуградската линия Петърч - София, обслужваща и жителите на Костинброд е изменена. По остарялото разписание са се движили 36 рейса, а по новото са 22.

Оказва се, че тази линия е обслужвана от две компании, ангажирани от две общини - София и Костинброд. " Ние влизаме във разновидността за републиканска транспортна скица, откъдето двете общини на квотен принцип имат правото да разпореждат независимо превоз, който да обслужва жителите пътуващи по съответната линия ", съобщи кмета на Костинброд Трайко Младенов.

Двете автобусни компании се движат по една линия, само че имат разнообразни начални спирки. За да се решат част от проблемите, община и превозвачи са се разбрали да бъдат пуснати 12 спомагателни курса по линията от 2 септември.

Въпреки тези ограничения, недоволни жители ще стачкуват след 17:30 ч. в петък в локалните платна на бул. " Ломско шосе ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР