На протест срещу недостойното заплащане излязоха певци и музиканти от

...
На протест срещу недостойното заплащане излязоха певци и музиканти от
Коментари Харесай

Певци и музиканти от операта в Пловдив на протест срещу недостойното заплащане

На митинг против недостойното възнаграждение излязоха артисти и музиканти от Държавната опера в Пловдив. Недоволството им е предизвикано от ниския бюджет за бранша. Работещите в културата упорстват той да бъде повишен и минималното възнаграждение в сферата да е 2000 лв..

Протестиращите се събраха пред Дома на културата. Те упорстват да се спре систематичното недофинансиране на бранш „ Култура “ и порочният цикъл от несъответстващи, голословни и несвързани с публичните функционалности на културните институти методики и политики, неотложно да бъде пресечен.



На днешния ярък Ден на будителите ви приканвам за сме единни в настояванията си, тъй като това не може да продължава по този начин, съобщи пред събралото се множеството Борис Кучков - музикант в Операта и член на Независимата синдикална федерация „ Култура “ към КНСБ.

Припомням, че от КНСБ желаеха в допълнение 86 млн. лева за просвета в Бюджет 2024. Ако финансовият министър Асен Василев реши да приложи тази мярка,средствата за просвета би трябвало да се вдигнат от малко над 800 млн. лева до покрай 2 милиарда лева от началото на идната година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР