На прохода Шипка в момента вали сняг, а температурата е

...
На прохода Шипка в момента вали сняг, а температурата е
Коментари Харесай

Сбъдна се прогнозата: Сняг вали на много места в България

На прохода " Шипка " сега вали сняг, а температурата е минус три градуса, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Областно пътно ръководство (ОУП) Стара Загора.

Видимостта е добра и пътната настилка се почиства от една машина. На другия старопланински проход в област Стара Загора - Хаинбоаз, също вали, само че влажен сняг, защото температурата е плюс пет градуса.

В цялата територия, обслужвана от ОУП-Стара Загора, видимостта е добра и няма въведени спомагателни ограничавания.
 

Сняг заваля по високите елементи на Родопите, предава Plovdiv24.bg. От фрагменти, оповестени в обществената мрежа Facebook, излиза наяве, че снеговалежът е реалност на " Хижа Здравец " и Копривките (където сега температурата на въздуха е минус един градус), както и в селата Равногор и Бойково. Други елементи на България също осъмнаха с тънка снежна завивка тази заран.

Над планините преди обяд ще е облачно с превалявания най-вече от сняг и на височина над 1700 m ще се образува нова снежна завивка. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността над масивите от Западна България ще се раздра до най-вече слънчево.

Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 1°, на 2000 m - към минус 5°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР