На пристанище Варна-Запад от днес започва реекспорта на контейнерите с

...
На пристанище Варна-Запад от днес започва реекспорта на контейнерите с
Коментари Харесай

Започва реекспорта на контейнерите с боклук, внесен незаконно от Италия

На пристанище " Варна-Запад " от през днешния ден стартира реекспорта на контейнерите с отпадък, импортиран нелегално от Италия. Очаква се след 19:00 часа първите контейнери да бъдат натоварени на борда на турски транспортен съд. Под управлението на Районната прокуратура във Варна тази заран стартира и акция в офисите на „ Брикел " и „ Траш юнивърс " в Гълъбово.

Търсят се и ще бъдат конфискувани документи и материали, които са свързани с досъдебното произвеждане за пристигналите 127 контейнера с отпадък. В Гълъбово е към този момент наблюдаващият прокурор Невена Илиева, трима дознатели и полицейски екипи.

Междувременно на пристанище " Варна-Запад " се разтоварва турският транспортен съд, на който по-късно през днешния ден ще бъдат натоварени и първите 28 контейнера с отпадък за реекспорт. Те ще бъдат върнати на изпращача, компанията " Дентиче пантелеоне " в Салерно, откакто Районната прокуратура даде позволение за превозването им. Това ще стане за сметка на италианското сдружение, а самият отпадък е бил писан в митническите документи като каучуков и пластмасов, а в действителност става дума за дървени, стъклени и текстилни боклуци.

Те са били предопределени за компанията " Блацион " в София и е трябвало да бъдат превозени на площадката на „ Траш юнивърс “ в Гълъбово, а по-късно да бъдат изгорени в пещите на ТЕЦ-а на " Брикел ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР