На престижното 30-то Международно изложение за селскостопанска техника, оборудване и

...
На престижното 30-то Международно изложение за селскостопанска техника, оборудване и
Коментари Харесай

България и Гърция: Общи цели и традиции в земеделието, подчертани на „Агротика“

На влиятелното 30-то Международно ревю за селскостопанска техника, съоръжение и консумативи „ Агротика “, извършено в Солун, България бе показана от заместник-министъра на земеделието и храните, доцент Деян Стратев. Изложението събра високопоставени представители от бранша, измежду които и министри на земеделието от Гърция, Кипър и Малта.

Доц. Стратев, като част от своето присъединяване, направи обиколка на изложбените площи , където му бяха показани последните нововъведения в областта на селскостопанската техника и оборудването. Сред експонатите бяха нови модели машини, многообразие от принадлежности, модерни агротехнологии, цифрови приложения, както и необятен набор от консумативи и посадъчен материал .

В своето изявление по време на откриването на ревюто заместник-министър Стратев акцентира смисъла на общите обичаи и характерности в региона на селското стопанство сред България и Гърция . Той подчертава върху нуждата от стабилно развиване на бранша, като се съблюдава баланс сред обществените, икономическите и екологични аспекти. Стратев посочи, че селското стопанство става все по-високотехнологично и акцентира смисъла на интеграцията на научните проучвания в практическата активност .

„ Агротика “ се трансформира в едно от водещите събития в агроикономическия бранш освен в Гърция, само че и в Европа. С повърхност от 60 000 кв. м. , ревюто притегли близо 150 000 гости и над 2000 изложители. Тази огромна платформа предлага неповторима опция за показване на новаторски артикули и услуги, способни да трансформират и модернизират селскостопанския бранш .

С присъединяване на заместник-министър Стратев, „ Агротика “ затвърждава своята роля като основна сцена за продан на познания и опит, стимулиране на интернационалното съдействие и поощряване на нововъведенията в селското стопанство .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР