На пресбрифинг в община Бъти местният шериф съобщи, че по

...
На пресбрифинг в община Бъти местният шериф съобщи, че по
Коментари Харесай

След Смъртоносните Пожари В Калифорния Връхлита Ново Не По-Малко Страшно Бедствие!

На пресбрифинг в община Бъти локалният шериф заяви, че по последни данни броят на жертвите от пожара е достигнал 83-ма души. Същевременно е понижен броят на изчезналите, за които към момента няма сведения. Те са 563 - доста по-малко от досегашната цифра от към 1200. Много от хората, изгубили връзка с околните си в хаоса на огнената буря и последвалата незабавна евакуация, към този момент са се обадили.

Властите последователно позволяват на жителите на изгорелия Парадайз да се върнат и да видят какво е останало от домовете им.

Шерифът означи, че почналите проливни дъждове основават съществени опасения и има опасности от кални свлачища. Затова от

застрашените региони при нараснал риск спасителите ще бъдат изтегляни.

Синоптиците споделят, че в някои от валежните региони ще се появи и мощен вятър със скорост над 70 км/ч, което пък покачва заплахата парчета от неразчистените още руини от пожарищата да бъдат повлечени от водните потоци или пък да хвърчат рисково в близост.

" След пожарите липсва растителност, която да задържа почвата, и поражда риск тя просто да бъде повлечена от прииждащи води в кална маса дружно с неразчистените опустошения ", сподели метеорологът Джони Пауъл в Сакраменто, столицата на щата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР