На преговорите в Париж за примирие в ивицата Газа е

...
На преговорите в Париж за примирие в ивицата Газа е
Коментари Харесай

Израел и Хамас се споразумяха за размяна на заложници

На договарянията в Париж за помирение в линията Газа е било реализирано съглашение за обновени условия за замяна на заложници, арестувани от " Хамас ", против палестински пандизчии, оповестяват арабски телевизионни канали.

Според телевизия Ел-Хадад (EL-Hadad TV) пробивът дава опция на воюващите страни да преминат към уточняване на съответния лист на лицата, които ще бъдат обект на замяна.

На договарянията, в които вземат участие представители на Египет и Израел, Катар и Съединените щати, се разисква освобождението на 40 заложници в подмяна на 200-300 палестински пандизчии, държани в израелски затвори, предаде БНР. 

Посредниците Катар и Египет в доста къси изказвания през последните дни подчертаваха върху задачата за реализиране на помирение преди свещения за мюсюлманите Рамадан, който стартира на 11 март.

Преговорите във френската столица се организират, откакто през вчерашния ден проектът за следвоенна Газа на израелския министър председател Бенямин Нетаняху провокира рецензии от основния съдружник в лицето на Съединените щати и беше отритнат от палестинската власт и " Хамас ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР