На преговорите с Касата трябва да предложим повишени цени на

...
На преговорите с Касата трябва да предложим повишени цени на
Коментари Харесай

Ето какво увеличение на клиничните пътеки иска БЛС

На договарянията с Касата би трябвало да предложим нараснали цени на клиничните пътеки приблизително с 25%. Това съобщи ръководителят на БЛС Иван Маджаров в NOVA News преди началото на договарянията сред представителите на НЗОК и на Българския лекарски съюз за анекс към Националния рамков контракт (НРД). Той напомни, че при миналогодишните договаряния са почнали от 25% и са стигнали до 22 на 100 приблизително нарастване. Тогава са въведени и механизми за надзор на някои по-тежки диагнози, които са дали резултат, разясни той.

За следващ път Народното събрание гласоподава увеличени средства за извънболнична помощ като задачата е профилактика, сподели ръководителят на браншовата организация. Със сигурност профилактиката за българското население не е задоволително, само че това е на максимумът за лекарите, изясни Маджаров.

По думите му лечебните заведения още веднъж ще имат обвързване да подсигурят минимални хонорари, както е записано в Закона за здравното обезпечаване и в НРД. " Ние би трябвало да договорим едни по-високи цени по отношение на това те да съумеят да обезпечат заплати. До огромна степен нарастването в болничната помощ може да се окаже и незадоволително и ще би трябвало да си дадем сметка, че ще би трябвало да се разчита и на част от запаса в бюджета на НЗОК, с цел да се покрият предстоящите дефицити ", сподели Маджаров.

Той призна, че нямат опция да управляват какво се случва в лечебните заведения и до момента в който е по този начин ще продължава да нараства потребността от болнично лекуване. Досега доста пациенти влизаха в болница, с цел да си създадат проучване, скенер, разясни ръководителят на БЛС.

Парите за заплатите на работещите в Спешната помощ би трябвало да бъдат предоставени през бюджета на Здравното министерство и би трябвало да подсигуряват високи хонорари, посочи ръководителят на БЛС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР