На предстоящите президентски избори в Русия през март ще се

...
На предстоящите президентски избори в Русия през март ще се
Коментари Харесай

Русия се кани да проведе президентски избори и в четири области на Украйна

На идните президентски избори в Русия през март ще се гласоподава и в четирите области в Украйна, които предходната година Москва разгласи за своя територия, заяви съветската ЦИК, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украйна към този момент съобщи, че каквито и да било избори в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област ще бъдат невалидни и че Киев ще предприеме наказателно гонене против всеки наблюдаващ, който бъде изпратен да следи вота.

Възможността на Москва да създаде избори в така наречен " нови територии " е от значително политическо значение за Кремъл. Тя обаче слага провокации в региона на логистиката и сигурността, защото съветските войски управляват четирите региона единствено отчасти. В следените от Москва територии е оповестено военно състояние. Обявеното от Русия присъединение на тези територии предходната година, седем месеца след нахлуването ѝ в Украйна, бе отхвърлено като нелегално от Киев и от множеството страни в Общото заседание на Организация на обединените нации.

На 8 декември президентът Владимир Путин удостовери в коментар при награждаването на съветски бойци, сражавали се в Украйна, че ще се кандидатира още веднъж за президент на изборите през март следващата година, на които се допуска, че няма да има сериозна конкуренция, отбелязва Ройтерс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР