На предстоящите предсрочни избори три партии влизат в нова формация

...
На предстоящите предсрочни избори три партии влизат в нова формация
Коментари Харесай

Румен Петков обяви формацията Левицата

На идните предварителни избори три партии влизат в нова групировка под името " Левицата ". Това са  " Алтернатива за българско възобновление " (АБВ), " Движение 21 " и " Изправи се България ". Това съобщи водачът на АВБ Румен Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му диалозите по тематиката не престават и те още не са финализирани. За нас консолидацията на левицата е неминуем развой. Той е наложителен, безапелационен бе Петков. Форматиране на левицата е блян да покажем на левия гласоподавател, че има избор. То не е опълчване, а е блян да създадем политика, която да представим, добави водачът на АБВ.

Според него в 48 -то Народно заседание има трагична непредставителност на българските жители.

Коментар за политическата конюнктура в страната направи и някогашният президент Георги Първанов. На финала на този парламент видяхме един изблик на обич сред Бойко Борисов, Корнелия Нинова и управлението на Движение за права и свободи, разясни той. По думите му е прозвучала поръчка тези партии да ръководят дружно след изборите. Първанов уточни, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завръзване.

По отношение на референдума за президентска република той съобщи, че това е нещо неосъществимо, защото във Великото национално заседание не може да се събере такова болшинство, че да се създаде нова конституция.

От АБВ обявиха, че похищението върху въглищните централи при липса на решение, което да подсигурява базови мощности, ще съсипе Старозагорския район и ще бъде тежък удар върху енергийната сигурност за страната. Според Румен Петков строителството на АЕЦ " Белене " е наложително.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР