На предстоящите избори за Европейски парламент през май догодина ГЕРБ

...
На предстоящите избори за Европейски парламент през май догодина ГЕРБ
Коментари Харесай

”Сова Харис” и ”Афис”: На евроизборите ГЕРБ - 37.2%, БСП - 34.3%

На идните избори за Европейски парламент през май следващата година ГЕРБ ще получи 37.2% от гласовете, Българска социалистическа партия - 34.3%, а Движение за права и свободи - 13.1%. Това демонстрират данни от социологически изследвания, извършени на 24 и 25 септември от ”Сова Харис ” и ”Афис ”. Те са оповестени като част от разбор на осреднените резултати от изследвания за настройките в 27-те страни от Европейски Съюз.
На идните избори за Европейски парламент през май следващата година ГЕРБ ще получи 37.2% от гласовете, Българска социалистическа партия - 34.3%, а Движение за права и свободи - 13.1%. Това демонстрират данни от социологически изследвания, извършени на 24 и 25 септември от " Сова Харис " и " Афис ". Те са оповестени като част от разбор на осреднените резултати от изследвания за настройките в 27-те страни от Европейски Съюз.

" Обединени патриоти " получават 6.1% от гласовете, следвани от " Демократична България " (2.7%), " Воля " (1.8%), АБВ (1.3%) и други (3.6%).

Според изследване на Алфа Рисърч за електоралните настройки за избор за народен парламент, извършено в интервала 23-30 септември, ГЕРБ получава 22.2%, Българска социалистическа партия - 19.7%, Движение за права и свободи - 6.6%, " Обединени патриоти " - 4.7%, " Демократична България " - 2.9%, " Воля " - 2%, " Възраждане " - 0.5%, други партии - 4.8%, а че няма да гласоподават декларират 36.6%.

Европейската национална партия ще остане най-голямата в Европейския парламент след изборите през май, което ще даде късмет на водещия й претендент Манфред Вебер да смени Жан-Клод Юнкер на поста ръководител на Европейската комисия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР