На предстоящата през юли среща на върха на страните от

...
На предстоящата през юли среща на върха на страните от
Коментари Харесай

Столтенберг: Няма да обсъждаме покана към Украйна на срещата във Вилнюс

На идната през юли среща на върха на страните от НАТО във Вилнюс няма да обсъждаме покана към Украйна за присъединение към алианса. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след края на двудневното съвещание на министрите на защитата от алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Съгласни сме, че Украйна ще се причисли към НАТО и това е решение на Киев и съдружниците, Русия няма право на несъгласие, " добави той. По неговите думи се планува украинската защита да премине към цялостна съгласуемост с НАТО, с цел да има дарба след края на войната да удържи бъдещо съветско нахлуване.

Столтенберг уточни, че се планува връзките НАТО-Украйна да преминат на по-високо ниво и срещите сред Киев и алианса да станат равнопоставени в границите на двустранен съвет. Целим първата среща на Съвета НАТО-Украйна да бъде във Вилнюс с президента Володимир Зеленски, разясни той.

Важно е да увеличим нашата поддръжка за Украйна, сподели генералният секретар. Той означи, че началото на подготовката на украински летци за работа с изтребители Ф-16 от това лято дава опция такива машини да бъдат предоставени на Киев бързо. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР