На правителството и на Генералната прокуратура е изпратен списък с ...

На правителството и на Генералната прокуратура е изпратен списък с

Русия национализира McDonald`s, IKEA и Apple

На държавното управление и на Генералната прокуратура е изпратен лист с задгранични компании, които могат да бъдат национализирани заради преустановяване на работата им в Русия. До момента в листата има включени 59 компании, само че той ще се уголемява според от нови изказвания за овакантяване на страната.

Сред към този момент фигуриращите в документа са: Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald`s, Porsche, Toyota, H&M и други ", споделя Олег Павлов, представен от money.bg.

Ръководителят на " Обществена потребителска самодейност " отбелязва също, че в работата по въпросния лист ще бъдат включени и чиновниците на реда, Министерството на индустрията и търговията и " Роспотребнадзор ".

По думите му, описът е " отворен " и там могат да бъдат включени и други компании, които заявяват отдръпването си, без да дават гаранции на съветските консуматори. Освен това той прецизира, че по отношение на фирмите от листата могат да се ползват административни, наказателни и правосъдни процедури.

Общата сума на отговорностите на тези компании към жителите, страната и контрагентите е повече от 6 трилиона рубли. Точно тази сума е равна на приходите им в Русия през последните три години.

Попадането в антисанкционния " черен лист " значи за компанията и нейното управление заплаха от следните опасности: арест на сметки и активи, въвеждане на външно ръководство, национализация на имуществото. Също по този начин, управлението на тези предприятия може да бъде подведено под наказателна отговорност за тенденциозен банкрут и излъга в изключително огромни размери ", цитира изданието мнението на Павлов.

Източник: frognews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg