На пръв поглед прави впечатление, че служебният кабинет е много

...
На пръв поглед прави впечатление, че служебният кабинет е много
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Служебният кабинет прилича на кабинет на промяната, какъвто можеше да бъде създаден в 45-то Народно събрание

 " На пръв взор прави усещане, че служебният кабинет е доста мощен експертно. Всеки един от хората в този кабинет има солидна биография, а по-младите и с по-малка професионална биография са със солидно обучение. Вторият значим детайл е, че в него виждаме хора, които са свързани с лявото, с дясното, непартийни фигури. Много наподобява на един кабинет подобен, какъвто можеше да бъде основан в 45-ото Народно заседание.

Това е може би увещание на партиите, че предстоят нови избори и ново Народно заседание, в което може отново да сме в сходна обстановка и че все пак би трябвало да се направи доста по-сериозен опит за разговор и за основаване на държавно управление на смяната ", сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на 45-ото Народно заседание Кристиан Вигенин в " Лице в лице " по БТВ.

По думите на Вигенин главната задача на служебния кабинет е да създаде изборите, само че освен, защото въпреки и с къс живот, той има всичките пълномощия на един парламентарно определен кабинет.

" Очакваме служебното държавно управление да не се занимава единствено с подготовката на изборите, само че би трябвало незабавно да се ангажира с ограничения във връзка с здравната рецесия и на задаващата се икономическа рецесия. То би трябвало и най-малко да стартира един обзор на всички тези въпроси, които породиха през годините към ръководството на ГЕРБ.

Новите министри, влизайки в министерствата, са в положение да дават цялата информация по тези въпроси. Много забавно ще бъде да вземем за пример да получим цялата информация за строенето на пътищата и автомагистралите, и по какъв начин са провеждани състезанията. Но проверката не може да се изчерпва единствено с едно телевизионно шоу, би трябвало да се навлезе в детайлите ", очерта упованията на Българска социалистическа партия от служебното държавно управление социалистът.  

Вигенин съобщи, че управлението на Българска социалистическа партия е било известено за поканата към Янаки Стоилов да взе участие в служебното държавно управление и е била извървяна цялата процедура в партията - Изпълнителното бюро е разискало и одобрило кандидатурата и Националният съвет я е одобрил. 

" Янаки Стоилов е консенсусна фигура вътре в партията, а на открито има мощен престиж, както и сериозен политически опит в последните 30 години, и с това може да бъде потребен на кабинета. От Българска социалистическа партия преглеждаме присъединяване на Янаки Стоилов в служебния кабинет като явен сигнал и към нашата партия, и към жителите, че ние стоим зад президента, че има ясна връзка сред нас и президента и че опитите да се вбива чеп сред нас за безпочвени ", посочи Кристиан Вигенин.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия се спря и на тематиката за Народното събрание, като разяснява активността на комисията по проверката: " В един миг сякаш беше изтърван фокусът на тази комисия. Накрая останахме с усещането, че ревизираме няколко съмнителни предприемачи, а в действителност главата на октопода се назовава Бойко Борисов. Неговото име като че ли изчезна в тези няколко дни, в които заседава тази комисия. Трябва да се фокусираме върху основния проблем, всичко друго е разклонения. Спорът сред двамата предприемачи е едно от тези разклонения на мафиотското ръководство, на което бяхме очевидци през тези години. "

Според него Вигенин всичко, което е излязло в комисията би трябвало да бъде предоставено на прокуратурата, само че в това време той изрази подозрение дали сегашният основен прокурор ще извърши действително и задълбочено следствие.

" Българска социалистическа партия продължава да стои на позицията си, че сегашният основен прокурор не извършва своите отговорности дейно и има потребност от промяна ", напомни Вигенин.

" В 45-ия парламент никой с никого не си говореше и държавно управление не можеше да бъде формирано. Но без да има някакъв деен разговор се оказахме с общи позиции с новите партии по редица въпроси. Затова още в идната предизборна акция мисля, че всички би трябвало да подходим малко по-внимателно и да се опитаме да изградим мостовете, които са ни нужни, с цел да възстановим българскaта народна власт ", счита социалистът.

 Той дефинира интервала на 45-ия парламент като една генерална подготовка, в която хората да се ориентират кой кой е и следва да се види на идните избори коя партия е спечелила благосклонностите на гласоподавателите с присъединяване си в това Народно заседание.

" Аз имам вяра, че Българска социалистическа партия ще бъде една от печелившите като една от в действителност поредните и съществени партии в тези няколко седмици ",  акцентира Кристиан Вигенин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР