На пръв поглед – организацията на храненето. Бежанци и служители

...
На пръв поглед – организацията на храненето. Бежанци и служители
Коментари Харесай

Само във Фрог: Гербаджийски схеми душат и Държавната агенция за бежанците

На пръв взор – организацията на храненето. Бежанци и чиновници са оплакват, че след въвеждане на кетъринговото хранене качеството е спаднало фрапантно. Ястията са безвкусни и еднообразни, без зеленчуци, рибd и телешко месо. Докарват ги студени и бежанците всеобщо ги изхвърлят.

Преди години българин с немски паспорт бе направил подаяние за стотици хиляди левове. В трите районни приемателни центрове индивидът подарява кухненско обзавеждане по последна дума на техниката: печки, фурни, скари и скъпи кухненски съдове. Дарителят от дълго време съжалява за хуманния си жест, само че няма кой да го изслуша.

Фирмата, която предлага кетъринга, има други преимущество: обвързвана е с някогашния министър на превоза Росен Желязков. Той е непосредствен на някогашната министърка на вътрешните работи и някогашна началничка на политическия кабинет на премиера Борисов. А госпожа Бъчварова пък е близка приятелка на нашата госпожа Петя.

От кухните, готвили топла и вкусна, съобразена с желанията и традициит на бежанците храна, са освободени десетки готвачи и различен кухненски личен състав. Десетки българи и бежанци са изгубили работните си места, а скъпото съоръжение се унищожава.

Договорът за кетъринг от дълго време е изминал. Нов не е подписан, само че доставките на студена храна текат към бежанските центрове, откъдето към сметките на компанията текат неверни държавни пари.

Пред последната година нова мода е обхванала шефовете на организацията: купуват големи количества препарати за разчистване. Къде се влагат и по какъв начин се съхраняват към този момент малко на брой знаят. Но след кетъринга химикалите на „ мистър Пропър “ и на другите магьосници в почистването към този момент костват много скъпо на ДАБ.

Още един съвременен вирус тресе управлението на организацията: построяват нова видеосистема. Не че остарялата се е развалила или е амортизирана, но новото си е ново и никой не смее да възразява против поривите за рационализация, които също гълтат неверни левове и евро.

Служителите на ДАБ са обезпокоени и недоволни от „ привилегията “, с която ги суровака шефката им от Нова година насам. С разпореждане на Министерския съвет от 1 януари т. година заплатите на чиновниците във всички държавни организации са увеличени с някакъв %. Само до администрацията на ДАБ сходно разпореждане не е дошло и нарастването на заплатите към този момент остава тъжна заблуда. Никой не смее да пита и никой не дава пояснения. Финансовият отдел „ не бил заложил нарастването в бюджета “. Каквото и да значи това.

Е, по тази причина седем години гербаджийски схеми стигат! Даже в ДАБ.

Калин Софийски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР