На пръсти сме с лятото, като балерините. И ще продължим

...
На пръсти сме с лятото, като балерините. И ще продължим
Коментари Харесай

Проф. Рачев: На пръсти сме с лятото, като балерините! И ще продължи!

На пръсти сме с лятото, като балерините. И ще продължим по този начин. Две седмици нещата ще бъдат по този начин, тъй като над цяла Западна Европа е нахлул леден въздух, само че по тази причина пък от Сахара към нас се изнася извънредно топъл въздух. Това съобщи проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

Първи април идва, само че не е смешка, това си е самата истина. Това е аномалията на температурата. 20 градуса над естественото ни чака в Северна България, разгласи още климатологът. И не пропусна да направи следващото закачливо съпоставяне:

А в обичаната ни Гърция е напряко за ушанка и шинел. Пък при нас, в Централна Северна България, нищо чудно тук-там градусите да стигнат и 30 градуса.

В София ще има покачване на температурите, изключително през предстоящите събота и неделя. Във вторник късно следобяд ще настъпи леко захлаждане, но в Пловдив, който обаче съвсем ще се пребори да доближи София по градуси - с някакви си 26 градуса.

Дългосрочната прогноза за 14 дни напред е за топло време, което е и едно от изискванията за Топлофикация да приключи топлоподаването, не пропусна да означи и този значителен факт проф. Рачев.

За това, което ни чака по морето, той не беше по-различен в прогнозите.

" Морето към този момент стартира да се стопля. Вчера в Ахтопол морето беше 22 градуса, съвсем за джапанки. Но утринните по-ниски температури демонстрират, че към момента сме април. Малките таралежчета също не излизат заран, както през лятото. Но като цяло времето край морето ще е доста хубаво.

В Плевен също има високи температури. Ще избухне в зеленина, което значи и повече сила. Много хубаво време, типично ранно, лятно време. Всичко това подсказва, че идва времето на агнешкото месо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР