На прага сме на реформа, която е необходима в България.

...
На прага сме на реформа, която е необходима в България.
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: На прага сме на реформа, която е необходима в България

На прага сме на промяна, която е нужна в България. Тя би трябвало да излиза отвън обичайното ни мислене. Това сподели за Нова телевизия доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Очаква се през днешния ден на съвещание на здравната комисия в Народното събрание да бъде разисквана и промяната за унищожаване ролята на персоналния доктор. Предложението е част от заложените промени в здравния бранш.

„ Идеята е българският пациент да има опция да отиде, при който експерт пожелае, по отношение на потребността му в този миг, и да не е длъжен да минава през общопрактикуващия доктор. Дава се опция да си избират разнообразни лекари всякога. И задачата е да се облекчат самите лекари”, добави още доктор Хасърджиев.

„ Абсолютно е неотложно да има къде пациентите да се обръщат непрекъснато. Не знам по какъв начин ще бъде проведено и политически, и експертен. При всички случаи това, което имаме сега, не устройва нито пациентите, нито лекарите”, сподели Хасърджиев. „ Всички се натъкваме на това по какъв начин майки с деца вървят измежду нощ, чудят се към кого да се извърнат. Нещо би трябвало да се промени. Човек би трябвало да има достъп до експерт, който му трябва”, разяснява доктор Хасърджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР