“На прага сме на българското председателство на Съвета на ЕС.

...
“На прага сме на българското председателство на Съвета на ЕС.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП ще предложи своите приоритети за председателството  

“На прага сме на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Председателството се организира в миг на огромни провокации пред Европейски Съюз. Предстои излизането на Англия от Евросъюза, следва решаването на доста съществени въпроси във връзка с сигурността, миграцията, обществена Европа. Имам няколко оферти за бъдещето на Европа. Трябва да поставим всички старания да я съхраним единна и мощна, с благоприятни условия да развива своята същина като обществена Европа въз основата на полезностите, на които е построен и действа Европейски Съюз. ” Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция „ Националните цели в подтекста на българското председателство на Европейски Съюз “.

Тя акцентира, че Българска социалистическа партия ще излезе със свои оферти за цели по време на председателството. „ Ние ще сложим нашите цели, като кохезионната политика, социлната Европа, младежката политика “, уточни водачът на левицата.

По време на конференцията отзиви и позиции показаха доктор Хелене Кортлендер,  шеф на бюро София на Фондация „ Фридрих Еберт “, Георги Пирински, фондация „ Солидарно общество “ и евродепутат от БСП/ПЕС, Деница Златева, зам.-председател на  НС на Българска социалистическа партия, Катарина Неведалова, вицепрезидент на ПЕС, Кристиян Вигенин, депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по европейски въпроси, Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, посланици.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР