На прага на зимата, морските къмпинги у нас като цяло

...
На прага на зимата, морските къмпинги у нас като цяло
Коментари Харесай

Къмпингуването става все по-приятно и луксозно: Кой и при какви условия почива на къмпинг у нас?

На " прага " на зимата, морските къмпинги у нас като цяло регистрират по-силен летен сезон от предходната година. Според изследване, множеството притежатели записват по-добри резултати през 2022 година , по отношение на броя на туристите и приходите от нощувки. Това демонстрират данни на Асоциацията на къмпингите в България, получени посредством допитване до членовете й, за посещаемостта в местата, предлагащи къмпинг настаняване у нас.

Данните на асоциацията демонстрират и забавна картина за националностите на туристите, почивали на къмпингите у нас през лятото. Избралите да почиват на палатка, каравана и кемпер на нашето Черноморие, са главно българи. На второ място по брой се подреждат туристите от Германия. Топ 5 се добавя от къмпингуващи от Чехия, Румъния и Полша.

За придобиване на по-конкретна визия за възходящия интерес към почивката на къмпинг, попитахме представители на един от най-големите и известни Черноморски къмпинги е нас - " Къмпинг Градина " (разположен южно от Бургас, покрай гр. Черноморец), по отношение на посещаемостта през миналото лято.

" Тъй като " Къмпинг Градина " е съумял с годините да се наложи като един от най-хубавите къмпинги в България и е желано място за пълноценна морска отмора на няколко генерации къмпингари, постоянно посетилите го един път, избират да почиват неведнъж на същото място наоколо до морето ", споделиха от къмпинга за Money.bg.

Също по този начин, всяка година мястото посреща и нови посетители, които най-често избират оборудваните с всичко належащо за една пълноценна отмора първокласни бунгала (морски къщички).

От " Къмпинг Градина " потвърдиха общата наклонност, че посетителите са най-вече българи, само че има интерес и от задгранични туристи. От морския къмпинг считат, че както нашите, по този начин и задграничните туристи - най-често от Румъния, Полша, Франция - са привлечени от " несравнимото комбиниране на пълноценна отмора наоколо до природата, даваща опция за " бохемска независимост ".
 Снимка 595503
Що се отнася до желанията за настаняване в къмпинга , най-силен е ползата към първокласните бунгала (разполагащи с кухня и спални), които са на първа линия на плажа с несравнима панорама към морето. Те впечатляват туристите с дизайнерското си обзавеждане, изпипано до най-малките елементи, както и с всички нужни улеснения. " За да обезпечат оптимален комфорт и улеснение на почиващите, бунгалата са оборудвани и с съвременна кухня и външно барбекю, което основава чувството за собствен летен дом ", допълват от " Къмпинг Градина ".

Не липсват обаче фенове и на обичайното къмпингуване, които избират да прекарат ваканцията си на метри от морето в уютните и приветливи каравани на къмпинга.

" Къмпинг Градина " демонстрира, че да си на къмпинг не е въпрос на компромис, а композиция сред комфорт и същински релакс, ето за какво има интерес към всички благоприятни условия за настаняване, които къмпингът предлага ", изясняват от там. Гости на морския къмпинг постоянно са били хора на всички възрасти, за които са значими морето, огромното пространство, спокойствието и природата. Засилен интерес има както от младежи, групи другари, по този начин и от фамилии. " Къмпингът предлага условия, улеснения и занимания за всички, по тази причина и почиващите са толкоз разнородни като профил ", разясняват от " Къмпинг Градина ".

Гостите на къмпинга могат както да поиграят плажен волейбол, по този начин и да стартират деня си с подготовка навън, да покорят вълните със сърф, или да се отдадат на друго морско премеждие.

" Все повече нараства ползата към първокласното настаняване в " Къмпинг Градина " и капацитетът на този пазар като цяло е огромен ", споделят още от къмпинга в отговор на въпрос на Money.bg.

Причината е, че доста хора с изключение на да избягат в природата надалеч от градския и забързан метод на живот, желаят да имат всички нужни улеснения при своята отмора. А комфортът, който получават в къщичките на " Къмпинг Градина ", им обезпечава чувството, че се намират в собствен летен дом на брега на морето.

От друга страна, хората, които не могат да се откъснат от работата си, откриват в този тип къмпингуване всичко належащо това да се случва в една по-приятна конюнктура, като след края на работния ден имат " на една ръка разстояние " необятната морска простор.

" Къмпингът се стреми от ден на ден да се развива, да дава високо качество на предлаганите благоприятни условия за отмора, да дава отговор и надскача упованията на туристите ", обобщават от " Къмпинг Градина ".
 Какво става с туризма в Русия през 2022 година
Какво става с туризма в Русия през 2022 година

Предпочитанията на руснаците за пътешествия и тип почивки в страната, и коя дестинация ненадейно означи най-голям растеж на посещаемост
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР