На прага на своя 20-годишен юбилей Висше училище по сигурност

...
На прага на своя 20-годишен юбилей Висше училище по сигурност
Коментари Харесай

ВУСИ посрещна 20-и випуск първокурсници

На прага на своя 20-годишен празник Висше учебно заведение по сигурност и стопанска система посрещна следващия си мощен випуск първокурсници във връзка тържественото разкриване на новата академична 2022/2023 година в аудиторията, носеща името на оставилия бележита диря в неговата история проф. д.и.н. Тончо Трендафилов.

„ Вашето наличие тук е доказателство за признанието към нашето висше учебно заведение, чийто престиж утвърждаваме неуморно от началото на неговото основаване “ – сподели в приветствието си към академичната общественост президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов. „ Качественото обучение е приоритет за работата ни. Тук сме основали условия за същински плурализъм, това е извънредно особено за нас. Възможността за представянето на разнообразни отзиви е в основата на образованието, тъй като по този начин се намира истината “- акцентира той. Проф. д.п.н.  Манолов уточни, че преподавателите на ВУСИ поддържат студентите в израстването им и че близо 90% от тях имат изключителна професионална реализация с високи приходи, след дипломирането си. „ Бъдете дейни, трупайте познания и качества, с цел да вървите напред “ – пожела на първокурсниците президентът на висшето учебно заведение.

С тържествено слово към студентите се обърна и ректорът на вуза доцент доктор Йордан Бакалов. Той им благодари, че са избрали ВУСИ и ги увери, че тук те ще получат знанията, които са им нужни. „ Заедно с управлението работим по одобряването и на практическата база за по-доброто асимилиране на образователния материал в областта на сигурността и стопанската система, с цел да имате още по-стабилна основа, на която да се развивате “- означи ректорът на висшето учебно заведение.

Празничните поздравления на министъра на културата проф. Велислав Минеков към академичната общественост на ВУСИ сервира по време на церемонията зам.-министърът доцент доктор Пламен Славов. Той връчи на президента на вуза проф. д.п.н Георги Манолов първото редактирано издание на британски език на „ История на дипломатическите връзки “. „ Министерството на културата подарява тази книга на чудесната библиотека на ВУСИ, тъй като тя е едно от най-важните места за развиването на всички студенти “.

Председателят на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков уточни в речта си пред първокурсниците, че пътят към образованието в никакъв случай не е елементарен, само че с помощта на младостта и дръзновението се преодоляват всички компликации. „ Откривайте себе си и своето място в живота, бъдете почтени жители, с цел да допринесете за престижа на нашата татковина “- им пожела още той.

Поздравителен адрес от името на пловдивския кмет Здравко Димитров прочете Мирослав Беляшки – шеф отдел „ Канцелария на кмета и протокол “ на община Пловдив. В него се споделя: „ Началото на новата образователна година среща вълнението на студентите с упоритостта на техните преподаватели да им дадат най-хубавото и качествено обучение. Страната ни има потребност от интелигентни, мислещи, способени младежи и съм твърдо уверен, че Висше учебно заведение по сигурност и стопанска система построява тъкмо такива персони “.

Традиционната тирада на първокурсника произнеса Пламена Ващенко, призната с отличен бал в специалността „ Криминалистика “. „ Ако междинното обучение имаше за блян да ни построи като хора и да ни насочи към вярната посока в живота, то тук стартира същинското предизвикателство – сами да вървим към тази цел, която ще ни помогне да изградим своето бъдеще. ВУСИ  е едно от най-авторитетните висши учебни заведения в страната и имам вяра, че то ще ни даде мощен старт към една сполучлива кариера. Нека реализираме резултати, от които да сме задоволени “. Второкурсникът Станислав  Шутилов от специалността „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ й съобщи ключа на знанието и пожела на своите сътрудници да бъдат дръзновени и сполучливи.

На церемонията участваха представители на държавната и локалната власт, управления на висши учебни заведения, ръководители на съсловни организации, преподаватели, близки и родственици на студентите.

Поздравителни адреси и цветя за новата академична 2022/2023 година изпратиха кметове на общини, ректори на университети у нас и в чужбина, както и партньорски институции и организации на ВУСИ.

Тържественост на откриването съобщи с осъществяванията си и детската вокална групировка „ Омайниче “ с началник Таня Орманова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР