На прага на новата учебна година образователното министерство въвежда временни

...
На прага на новата учебна година образователното министерство въвежда временни
Коментари Харесай

Не е вариант да се мине към дистанционно обучение

На прага на новата образователна година просветителното министерство вкарва краткотрайни противоепидемични ограничения в детските ясли, градини и учебни заведения. Те ще работят от 15 септември и ще продължат до 16 октомври. 

" В заповедта на Министерството на здравеопазването словосъчетанието " при опция " е повторено 10 пъти и това дава доста по-голяма еластичност. Това основава малко по-либерално чувство, което в обстановката с Ковид-19 ни подсказва, че животът и здравето е доста значим за всички ", разяснява ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119-о учебно заведение в София Диян Стаматов.

Той добави, че ролята на учителя е да припомня непрекъснато на учениците, че е добре да не са доста близо един до различен и да проветрява класната стая. Според него с тази заповед Министерството припомня за съществуването на Ковид-19, само че споделя, че заплахата е относително дребна, тъй като няма повсеместни ограничения.

" МОН показа, че 98% от учебните заведения в страната са подготвени за началото на образователната година. Няма терзания. Подготовката върви в естествен темп. Всичко е в ход. Основното, за което непрекъснато си приказваме, е ще имаме ли средства за отопление и ще има ли отопление. Министърът на образованието съобщи доста ясно, че няма да има затворено учебно заведение, т.е. на всички места има подготвеност при нужда за финансова поддръжка ", сподели Стаматов пред bgonair.

Гостът посочи, че не е вид да се мине към отдалечено образование поради високи разноски за отопление. Той добави, че всички старания, изключително на ръководещите, би трябвало да бъдат ориентирани към опция за подкрепяне на всяко учебно заведение и детска градина.

Стаматов означи, че електронната система за образованието не работи в естествения си темп, само че е по-важно синхронизацията на системата да проработи от първия образователен ден с електронните дневници, тъй като в случай че не тръгне, ще се получи проблем с информираността на родителите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР