На прага на новата учебна година Министерство на образованието и

...
На прага на новата учебна година Министерство на образованието и
Коментари Харесай

Леките анти-COVID мерки в училищата ще са до 16 октомври

На прага на новата образователна година Министерство на образованието и науката вкарва краткотрайни противоепидемични ограничения в детските ясли, градини и учебни заведения. Те ще работят от 15 септември и ще продължат до 16 октомври.  

Тази година няма да има проби и маски, само че ще би трябвало да се съблюдава физическа отдалеченост, а образователните часове по опция да стартират в друго време. Директорите ще би трябвало да обезпечат двусменен режим на присъствено образование. Класните стаи би трябвало да се проветряват на всеки час най-малко за 5 минути, оповестява bTV.

“Много комплицирана е тази организация и то за трета поредна година. Запазили сме всички маркировки, които са по пода на постройката, тъй че да може да има придвижване в една посока на учениците ”, съобщи Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в образованието и шеф на 119 СОУ. 

" Най-вероятно ще работят тези краткотрайни ограничения, тъй като децата са привикнали да ги съблюдават, само че въпросът е по-скоро до какъв брой основателни са тези ограничения и дали няма да даде начало на още една онлайн година. Трудно ще бъде спазването на отдалеченост главно при дребните деца, които чакат да се видят с приятелите си ", сподели Станислава Величкова, майка на възпитаник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР