На прага на лятото туристическата индустрия в България започва да

...
На прага на лятото туристическата индустрия в България започва да
Коментари Харесай

Най-предпочитаните резервации на българите тази година

На прага на лятото туристическата промишленост в България стартира да се възвръща до предпандемичните равнища и то с доста висока скорост. Търсенето в бранша е все по-високо, като най-желаните екскурзии са със аероплан .

Сред най-предпочитаните дестинации за 2023 година се подреждат Париж и Рим . Това разяснява туроператорът и екскурзовод Люси Закеосян пред Bloomberg TV Bulgaria.

На последващо място е Тоскана и най-много италианските езера. Тези дестинации са желани, тъй като не са далечни и има сигурен двупосочен превоз.
 Индийци и непалци сменят българските служащи по морето: ето какви заплати получават
Индийци и непалци сменят българските служащи по морето: ето какви заплати получават

Гладът за (български) фрагменти кара работодателите да внасят работна ръка от надалеч

Занзибар към този момент не е водеща измежду екзотичните дестинация . Тя е изместена от известните Малдиви, Сейшелските острови и Тенерифе.

Поведението и настройките на туристите не са се трансформирали изключително от преди пандемията. Премахването на рестриктивните мерки даде подтик на пътуванията и разсъни желанието у хората за опознаване на нови места. Тази година има доста резервации за дестинации като Тунис и Малага също.

" Заради Пандемията огромна част от хотелите затвориха. Останаха малко места за нощувка и то на доста високи цени. Увеличението на цените за почивки е неизбежно, само че за момента то е минимално ", разяснява Закеосян.

България има огромен капацитет да бъде водещ център на туризма , само че би трябвало да се сътвори и сериозна реклама от наша страна, разясняват специалисти от сектора.

Очакванията на туропраторите са за мощен летен сезон у нас, като българското Черноморие ще бъде посетено както от задгранични, по този начин и от доста български туристи.

На този декор туристическият бранш у нас внася към 25 000 служащи, които би трябвало да запълнят все по-голямата липса на българкски фрагменти. Това лято, с изключение на украински служащи, българските работодатели наемат всеобщо чиновници от Индия, Непал и Бангладеш.

Средната заплата в бранша е към 2000 лв..
 Повече пари за българския туризъм: Рекорден брой плажове получават
Повече пари за българския туризъм: Рекорден брой плажове получават " наследник байрак "

" Отличието би трябвало да притегли повече туристи ", обявиха за Money.bg туроператори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР